Liga 1

FC Voluntari - CS Universitatea Craiova 1-0. „Lei” doar cu granzii » Oltenii pierd la Voluntari, care obține primele puncte din 2023! Clasamentul ACUM

+9 Foto
FC Voluntari - FCU Craiova / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Raed Krishan (foto), Remus Dinu  —  duminică, 26 februarie 2023

Universitatea Craiova rămâne o umbră în meciurile din deplasare din 2023. Oltenii s-au prezentat modest pe terenul lui FC Voluntari, care a obținut prima victorie din acest an, 1-0, tocmai contra echipei care luase patru puncte din duelurile cu CFR Cluj și FCSB.

Eugen Neagoe rămâne fără victorie pe teren străin de când i-a preluat pe juveți, iar prestația de duminică, în special cea din repriza secundă, e una îngrijorătoare pentru întreaga suflare din Bănie. Oltenii au luat un singur punct din cele patru deplasări din 2023 și n-au avut reacție nici contra unei echipe care până la ora meciului era într-o profundă criză de formă.

Oltenii au contat în prima parte doar la șutul în forță al lui Koljic (38), parat de un Mihai Popa extrem de sigur pe el în fața alb-albaștrilor. Până atunci, chin și jale în exprimarea Craiovei, care a scăpat ca prin minune fără gol primit la ocazia lui Ricardinho din minutul 23, cap peste poartă dintr-o poziție ideală.

FC Voluntari - CSU Craiova 1-0. Vadim Rață a taxat copilăriile din apărarea oltenilor

Gluma s-a îngroșat pentru Universitatea în minutul 49. Apărarea Craiovei s-a schimbat aproape în întregime față de „era Rădoi”, dar vechile obiceiuri persistă. Fundașii olteni l-au uitat în șapte metri pe Vadim Rață, care nu l-a iertat pe Laurențiu Popescu.

+9 Foto
FC Voluntari - FCU Craiova / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Schimbările lui Neagoe n-au adus nimic la Craiova!

Neagoe și-a pierdut răbdarea: a făcut trei schimbări în minutul 57, i-a trimis în lupt pe Hanca, Markovic și Ișfan, dar jocul parcă a arătat și mai rău! Oltenii au plimbat mingea, au avut posesia, dar s-au precipitat de fiecare dată când au ajuns la finalizare. 

„Geană” a mai băgat două „fise” în minutul 79, când i-a trimis în luptă pe Rivaldinho și proaspăt revenitul Baiaram. Fără vreun efect pe tablelă, iar juveții au plecat cu coada între picioare de la Voluntari. 

De partea cealaltă, Liviu Ciobotariu reușește prima victorie din decembrie și își salvează temporar postul. Voluntariul avea cinci înfrângeri din tot atâtea meciuri în 2023, iar scaunul lui Ciboi se clătina serios.

8 înfrângeriare Universitatea în acest sezon

FINAL » FC Voluntari - CS Universitatea Craiova 1-0

FC Voluntari - Universitatea Craiova, echipe de start:

FC Voluntari: M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș - Marcelo Lopes, Meleke, Helder, V. Rață, N. Aliji - Nemec, Damașcan
Rezerve: Jesus Collado, Ignacio Paz, Al. Vlad, Cr. Costin, Voican, Răduț, D. Florea, Merloi, Dumiter
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Ndong - Mateiu, D. Sala - Cîmpanu, Roguljic, A. Ivan - Koljic
Rezerve: Lazar, Mitrea, Găman, Badelj, Hanca, Rivaldinho, Ișfan, Baiaram, J. Markovic
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: „Anghel Iordănescu”, Voluntari 
Arbitru: Horațiu Feșnic / Asistenți: Alexandru Cerei și Valentin Avram 
Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Ionel Dumitru

FOTO.  FC Voluntari - CSU Craiova, prin obiectivul fotoreporterului GSP Raed Krishan

+9 Foto
FC Voluntari - FCU Craiova / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
  • Eugen Neagoe, antrenorul Universității Craiova, mizează în meciul cu FC Voluntari pe un jucător care e în premieră titular la alb-albaștri. E vorba despre mijlocașul defensiv David Sala, în vârstă de 18 ani, alesul lui „Geană” pentru înlocuirea absentului Crețu. 
  • Deși mai avea și alte opțiuni în lot, Neagoe a decis să meargă pe mâna puștiului de 18 ani, titularizat și pentru că Alexandru Crețu s-a accidentat. Acesta a suferit o leziune la tendon și este indisponibil, fiind marele absent al Craiovei din deplasarea complicată de la Voluntari. 

VIDEO. Voluntari - CSU Craiova, meci decisiv pentru antrenorul Liviu Ciobotariu

>

VIDEO. Eugen Neagoe, înainte de FC Voluntari - Universitatea Craiova

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.