Liga 1

„Dansând cu lupii” » CFR Cluj marchează de cinci ori la Ploiești și se apropie la două puncte de Farul. Clasamentul ACUM

+29 Foto
Petrolul - CFR Cluj / foto: Raed Krishan

Articol de Andrei Crăiţoiu, Raed Krishan (foto), Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Monday, 27 February 2023

CFR Cluj s-a dezlănțuit pe „Ilie Oană” și a înscris de cinci ori în poarta Petrolului, în cel mai spectaculos meci al etapei. „Feroviarii” s-au impus cu 5-2 și se apropie la două puncte de liderul Farul.

CFR a oferit o demonstrație de forță în ultimul meci al rundei, o partidă în care gazdele au contat pe tabelă prin Bratu și Purtici, care au marcat primele lor goluri în Liga 1. 

Celebra denumire „Republica Ploiești” s-a transformat rapid în „Orezăria Ploiești”. Pe un gazon de județeană, cu mai mult pământ și iarbă mai deloc, campioana a venit cu un singur scop: să pună mâna rapid pe puncte și să plece acasă fericită. Petrolul era cu glumele, cu buna dispoziție și cu muzica dată la maximum în vestiar. 

Budescu, doar rezervă, făcea poze cu stewarzii, se simțea ca într-un număr de stand-up comedy, pregătit să facă un nou Tik-Tok. 

Pac, pac și CFR a marcat! 

Iar meciul a curs după un scenariu bine stabilit, cu CFR în rolul principal. Boateng a centrat din flancul stâng pentru un Krasniqi poziționat perfect.

Kosovarul a preluat, a tras, dar Leitner a respins în fața porții, de unde "vulpoiul bătrân" Deac n-a iertat, a mușcat letal și a deschis scorul (11). "Peluzele" au cântat non-stop, tobele nu s-au oprit niciun minut, dar Petrolul era invizibil. Cu câteva raiduri care n-au cum să sperie o apărare betonată a lui Petrescu, „lupii” n-au arătat mai nimic. "Capul" lui Grozav (12) și incursiunea lui Irobiso (41) au punctat doar la prestația artistică. 

Deac și din nou Deac 

Fanii înfofoliți ca de iarnă au tremurat serios, dar s-au dezmorțit la "nebunia" din repriza secundă, pe care nimeni n-o aștepta. 

Deac (49) a executat la perfecție o lovitură de la colț, mingea l-a lovit în abdomen pe Birligea, care a împins-o în poartă și a făcut 0-2. Faza a fost analizată aproape cinci minute în camera VAR, Găman a revăzut-o și validat-o într-un final. 

CFR a jucat fix ce trebuia să joace, dar mai ales ce știa! Janga (66), Maglica (73) și Boateng (80) au marcat și ei, făcându-l pe Petrescu să sară de bucurie de pe bancă. Dar „lupii” n-au renunțat și-au turat motoarele când fanii au început să strige "Jucați fotbal!". M. Bratu (77) și Purtici (83) au marcat golurile de onoare, dar a fost prea puțin pentru o echipă care spera să se bată la play-off.

FINAL » Petrolul - CFR Cluj 2-5

FOTO. Petrolul - CFR Cluj / Cele mai tari imagini ale duelului de la Ploiești

+29 Foto
Petrolul - CFR Cluj / foto: Raed Krishan

Petrolul - CFR Cluj, echipe de start

Petrolul: 28. Leitner - 99. Borța, 26. Pașov, 13. Mathaus, 27. C. Achim 5. Țicu - 25. Purtici, 11. Seto, 8. Jair - 10. Budescu, 7. Grozav 
Rezerve: Vâlceanu, Romeo Doua, Rădulescu, Purtic, M. Bratu, R. Bucur, Tucaliuc, Budescu, A. Tudor
Antrenor: Florin Pârvu 

CFR Cluj: Scuffet - Braun, Kolinger, Burcă, Camora - C. Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi - Janga, Birligea
Rezerve: Sava, R. Bălan, Țîru, Hoban, Bordeianu, Cvek, Petrila, Maglica, Yeboah
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești 
Arbitru: George Găman / Asistenți: Mircea Grigoriu și Stelian Slabu 
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu

VIDEO Probleme înainte de Petrolul - CFR Cluj: gazonul de pe „Ilie Oană”, de județeană

>

VIDEO Atmosfera de la Petrolul - CFR, filmată de reporterii GSP

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.