Liga 1

Marcel Răducanu atacă în războiul lui Lupu cu Hagi: „Titulatura de «Rege» al fotbalului românesc n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie”

+25 Foto
Marcel Răducanu

Articol de Vlad Roșu  —  luni, 27 februarie 2023

Marcel Răducanu (68 de ani), fost fotbalist la Steaua București și Borussia Dortmund, a comentat afirmațiile recent făcute de Dănuț Lupu (56 de ani), conform cărora Nicolae Dobrin a fost cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, peste Gheorghe Hagi. 

Marcel Răducanu este de părere că o astfel de dezbatere nu ar trebui să aibă loc și că preocupările fotbalului românesc ar trebui să fie altele: creșterea valorii campionatului intern și producerea de jucători tineri și talentați care să evolueze în fotbalul european. 

Marcel Răducanu: „Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini”

„Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini. Aici am ajuns să avem dezbateri despre cine a fost cel mai mare jucător al României din toate timpurile şi cine merită titulatura de «Rege» Asta e ultima problemă a fotbalului românesc.

În loc să ne preocupe creşterea valorii campionatului intern, să scoatem jucători talentaţi care să mai ajungă să mai joace şi ei prin Europa, pe oamenii din fotbalul românesc îi interesează cine a fost «Rege». 

Dacă vorbim de regi în fotbalul românesc, atunci lui Messi, Ronaldo, Maradona cum trebuie să le spunem? Dumnezei? Această titulatură de «Rege» n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie. 

Da, au fost jucători mari, fiecare la timpul lui, şi-au pus toţi amprenta asupra fotbalului românesc”, a declarat Marcel Răducanu, potrivit Orange Sport. 

Marcel Răducanu: „Nicolae Dobrin şi Ilie Balaci n-au avut şansa de a evolua în străinătate, așa cum a făcut-o Gheorghe Hagi”

Ulterior, Marcel Răducanu a vorbit despre Nicolae Dobrin, Ilie Balaci și Gheorghe Hagi. Despre primii doi, acesta a spus că nu au avut șansa de a evolua în străinătate, așa cum a făcut-o Gheorghe Hagi. 

„Dobrin şi Balaci n-au avut şansa de a evolua în străinătate. Împotriva lui Dobrin am şi jucat, dar am şi fost coleg la naţională, iar Hagi a avut şansa să joace în străinătate, după căderea sistemului comunist. 

Eu l-am văzut la echipa naţională, la Mondialul din 1994, dar şi la Galatasaray, unde a jucat excelent de fiecare dată. Însă această titulatură de «Rege»”, a mai spus Marcel Răducanu, potrivit sursei citate. 

VIDEO. Anghel Iordănescu, despre fuga lui Marcel Răducanu din țară: „Am știut!” - Podcast Profu' de Sport #11

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.