Liga 1

FC Hermannstadt - U Cluj 0-1 » Istvan Kovacs a salvat brigada lui Colțescu! Două decizii cruciale la Sibiu

FC Hermannstadt - U Cluj 0-1 // sursă foto: Facebook U Cluj

Articol de Daniel Grigore  —  marţi, 28 februarie 2023

U Cluj a învins-o pe Hermannstadt la Sibiu, 1-0, la capătul unui meci în care gazdele au avut un gol anulat și au ratat un penalty, ambele decizii fiind corecte și venind din camera VAR, unde s-au aflat Istvan Kovacs și Vlad Bârleanu.

Veniți după o serie de 3 etape fără eșec, clujenii au lovit rapid la Sibiu. În minutul 10, Dan Nistor și Ioan Filip au creat o fază superbă. Primul a depășit doi adversari, apoi i-a pasat lui Filip în fața porții, de unde mijlocașul central a introdus mingea în plasă cu călcâiul!

Douăzeci de minute mai târziu, Mamadou Thiam, poate cel mai în formă jucător din trupa lui Ioan Ovidiu Sabău, a fost aproape să majoreze avantajul oaspeților. Thiam a preluat la marginea careului, l-a driblat pe Stoica și a șutat cu stângul, însă Letica a respins.

Mai preciși în ofensivă, 3-1 la șuturi pe poartă, oaspeții au intrat în avantaj la pauză.

În partea a doua, Hermannstadt, aflată în căutarea egalării, a ridicat liniile. Sibienii au celebrat egalarea în minutul 70, când Balaure a introdus mingea în poartă cu capul, dar sărbătoarea a fost de scurtă durată!

Istvan Kovacs a salvat brigada lui Sebastian Colțescu în Hermannstadt - U Cluj

Călin Popescu, autorul centrării, se afla în ofsaid în momentul în care a primit mingea, astfel că golul a fost anulat la intervenția perechii din camera VAR, Istvan Kovacs - Vlad Bârleanu. „Asistentul” Andrei Constantinescu ratase ofsaidul în timp real. 

Video-arbitrajul a intervenit din nou 14 minute mai târziu, însă această dată cu noroc pentru Hermannstadt!

Gorcea, portarul Universității, a ieșit nefericit pe o centrare și l-a lovit cu genunchiul în bărbie pe Babic. „Centralul” Sebastian Colțescu a ratat intervenția, dar Kovacs i-a transmis din camera VAR că ar face bine să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. Colțescu a mers la monitor și a arătat spre punctul cu var!

Babic a executat lovitura de la 11 metri, însă Gorcea s-a revanșat, a ghicit colțul ales de croat și a respins în corner!

U Cluj a rezistat până la final, a ținut de scor și pleacă de la Sibiu cu 3 puncte prețioase, care o urcă pe locul 9 în Superligă. Clujenii au acum 31 de puncte, 5 peste Hermannstadt, care rămâne pe 13.

Hermannstadt n-a mai câștigat un meci în Superligă din decembrie 2022. În acest an are 4 înfrângeri și două egaluri, fiind apăsată puternic de penalizarea de 9 puncte dictată în decembrie.

FINAL » FC Hermannstadt - U Cluj 0-1

FC Hermannstadt - U Cluj, echipe de start

Hermannstadt: Letica - I. Stoica, F. Bejan, C. Ene - Butean, Biceanu, Alhassan, Opruț - P. Petrescu, D. Paraschiv, C. Popescu
Rezerve: Muțiu, Medina, Antoche, S. Balaure, Oroian, C. Bărbuț, Limaj, G. Iancu, Babic
Antrenor: Marius Măldărășanu
Absenți: Sota Mino (suspendat)

U Cluj: Gorcea - Martic, F. Ilie, Ipas, D. Oancea - Chipciu, I. Filip, R. Pires, Bic - D. Nistor - M. Thiam
Rezerve: Iliev, Pițian, A. Miron, Goranov, Remacle, L. Fulop, Haită, I. Stoica, Ze Gomes
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Absenți: -

Stadion: Municipal (Sibiu) 
Arbitru: Sebastian Colțescu / Asistenți: Adrian Popescu, Andrei Constantinescu 
Arbitru VAR: Istvan Kovacs / Asistent VAR: Vlad Bârleanu

VIDEO Ce a remarcat Daniel Rednic într-o vizită recentă în România: „Lumea se gândește prea mult la ziua de mâine”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.