Fotbal   •   Liga 1   •   SEPSI - FCU CRAIOVA

Avocatul anti-Mititelu îi judecă echipa! Un fost adversar al patronului FCU Craiova, în Comisia de Recurs la procesul cu Sepsi

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu   —  marţi, 28 februarie 2023

Din Comisia de Recurs care va judeca joi cazul Sepsi - FCU Craiova face parte și Doru Trăilă, un avocat care a reprezentat Federația în procesul în care Mititelu solicita despăgubiri pentru dezafilierea vechiului său club.

Ce a decis Comisia de Disciplină pe 15 februarie

  • Sepsi câștigă cu 3-0 partida cu FCU Craiova, la „masa verde”!
  • FCU Craiova nu va avea galerie în următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau teren neutru!
  • 25.000 de lei amendă primită de Sepsi;
  • 22.500 de lei amendă primită de FCU Craiova;
  • Verdictul NU este definitiv și poate fi atacat cu apel la comisiile din România, apoi la TAS.

Joi va fi etapa a doua din procesul în care comisiile Federației trebuie să soluționeze cazul meciului oprit Sepsi-FCU Craiova. Arbitrul Chivulete a încheiat jocul în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.


Avocatul care salvat Federația de Mititelu va judeca recursul cazului Sepsi - FCU Craiova 

Prima comisie a hotărât că trupa din Sfântu Gheorghe câștigă cu 3-0. Clubul lui Mititelu a contestat decizia și joi va fi judecat recursul. Hotărârea îi va aparține unei comisii din care face parte și un avocat care a luptat în instanță împotriva lui Adrian Mititelu într-un dosar în care el apăra Federația!

Doru Trăilă a fost unul dintre avocații care au reprezentat FRF în faimosul proces în care patronul Universității Craiova solicita să fie despăgubit cu peste două sute de milioane de euro pentru dezafilierea din 2011. 

Federația „a excomunicat" vechiul club al lui Mititelu, aflat acum în faliment, după care olteanul a calculat că toți jucătorii pe care i-a pierdut gratuit din cauza dezafilierii valorau mai mult de două sute de milioane de euro, conform clauzelor de reziliere a contractelor.


Doru Trăilă e profesor la Drept și e foarte bine cotat

FRF a câștigat procesul în 2017 și a evitat astfel falimentul, pentru că instituției i-ar fi fost imposibil să-l despăgubească pe Mititelu cu o astfel de sumă enormă.

Avocații care au fost apărătorii Federației în acel megaproces: Dan Cristea, Alexandru Florin Chiciu, Doru Trăilă. Trăilă e și membru al Comisiei de Recurs, deci e unul dintre cei care vor judeca astăzi cazul în care este implicată Craiova.

Va putea fi el obiectiv în judecarea fostului adversar din instanță Mititelu? Avocatul are o reputație foarte bună, e profesor în Facultatea de Drept și face parte și din conducerea acestei instituții de învățământ. E motivul pentru care oltenii nu au insistat pentru înlăturarea lui din comisie în procesul acesta, ei nu cred că un specialist foarte bine cotat ar putea să fie influențat pentru a da o anumită decizie. 

FRF le mulțumește apărătorilor legali din acest proces, avocat Dan Cristea, din societatea „Țuca Zbârcea & Asociații", avocat Alexandru Florin Chiciu, și avocat Doru Trăilă , „TAMC – Attorneys at law", în urma căruia Federația a fost achitată de instanță.



- Pasaj din comunicatul Federației în urma procesului câștigat cu Mititelu

L-au executat pe Mititelu tot pentru un proces

Universitatea veche a fost dezafiliată în 2011, pe motivul că dăduse în judecată Federația într-o instanță civilă. Echipa se afla în liga a doua atunci, tocmai retrogradase. Mititelu a pierdut toți jucătorii, printre care erau Silviu Lung, Prepeliță, Florin Costea. 

Pentru o vreme, Universitatea a dispărut complet din fotbal, până când Federația a hotărât, într-o ședință a Adunării Generale, să-i ofere un loc în liga a doua orașului Craiova. Mihai Rotaru s-a asociat cu primarul Olguța Vasilescu și a primit el în proprietate formația nouă, CS Universitatea. Mititelu avea să înființeze FCU Craiova 1948, un club cu care a pornit din liga a patra.

Componența Comisiei de Recurs:

  • Claudiu Dinu, președinte
  • Elena Stoian, vicepreședinte
  • Daniela Lavinia Mândruță, membru
  • George Alexandru Ilie, membru
  • Doru Trăilă, membru
  • Silvia Boroneanț, secretar

Ce s-ar întâmpla cu Chivulete?

FCU consideră că decizia lui Andrei Chivulete de a opri meciul pentru scandări xenofobe a fost una neregulamentară. Inclusiv prima comisie, în motivarea deciziei de a-i acorda lui Sepsi victoria cu 3-0, a admis că arbitrul nu avea dreptul să oprească definitiv partida, conform regulamentelor interne, dar a completat că lui Chivulete îi dădea Codul Disciplinar al FIFA dreptul acesta. 

Craiovenii cer ca meciul să fie rejucat, pentru ca lupta cu Sepsi pentru un loc în playoff să nu fie influențată de un rezultat stabilit la „masa verde". 

Dacă ei ar convinge Comisia de Recurs să le dea dreptate, ce s-ar întâmpla în continuare cu Chivulete, din moment ce „judecătorii" ar stabili că arbitrul a încălcat regulamentul? Comisia Centrală a Arbitrilor a continuat să-l delege pe Chivulete și după ce arbitrul a luat hotărârea aceea controversată.

VIDEO Robert Popa a revenit la antrenamentele celor de la FCU Craiova

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.