Liga 1

Dan Șucu a ieșit cu un comunicat de o duritate atipică: „El e principalul agresor! Mi-a lăsat un gust groaznic de amar”

Dan Șucu, principalul finanțator al Rapidului, a emis un comunicat virulent înainte meciului cu FC Botoșani. Omul de afaceri pune presiune pe arbitraj.

Articol de Adrian Jitea  —  Wednesday, 01 March 2023

Dan Șucu, principalul finanțator al Rapidului, a emis un comunicat virulent înainte meciului cu FC Botoșani. Omul de afaceri pune presiune pe arbitraj, pornind de la accidentarea lui Papeau, din partida tur contra moldovenilor.

  • FC Botoșani - Rapid, din runda cu numărul 28 a SuperLigii, se joacă miercuri, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 2.

Dan Șucu a ales să comunice printr-un mesaj postat pe site-ul oficial al clubului. A început discursul cu laude la adresa echipei, în urma calificării în play-off, a vorbit și despre situația biletelor și a abonamentelor pentru disputele viitoare, apoi a virat brusc spre arbitraj.

Dan Șucu, înainte de Botoșani - Rapid: „Singurul meci care mi-a lăsat un gust groaznic de amar”

„Totuși, înainte să vorbim despre Play-Off, mă alătur dumneavoastră în a le ura baieților multă baftă la Botoșani. Vă rog să mă credeți că mă simt nerăbdător și bucuros, ca un copil, la fiecare meci al Rapidului. A fost însă un singur meci care mi-a lăsat un gust groaznic de amar: cel cu FC Botoșani, din octombrie, anul trecut.

Modul în care jucătorul nostru Jayson Papeau a fost pur și simplu "măcelărit" este fără logică și fără sens. La sfârșitul meciului adversarii au plecat fericiți la o bere, în timp ce băiatul nostru a trecut prin mai mult de patru luni de chin, și abia acum s-a reîntors. El încă evoluează cu o tijă în picior.

Cu două etape înainte de meciul cu Botoșani, Alex Ioniță (care în mod cert nu este un jucător agresiv) a atacat imprudent un adversar și a fost eliminat. Adversarul a continuat să joace și, într-un final, a contribuit la victoria echipei lui.

În aceeași etapă, un jucător al Clujului a fost atacat violent și a fost accidentat, iar atacatorul lui a luat justificat cartonaș roșu. Clujeanul a fost și el indisponibil, dar doar timp de două săptămâni. În schimb, agresorul lui Papeau, în loc să fie eliminat și ulterior suspendat, a primit un cartonaș galben și după meci a mers liniștit la bere cu băieții.

Și cu toate acestea, șocant, mulți dintre competitorii noștri consideră că Rapid este avantajat de către arbitri. Le urăm și lor să aibă noroc numai de astfel de avantaje. Iar arbitrul care a permis acest lucru și nu a fost pedepsit pentru accidentarea lui Papeau să știe că noi, în Giulești, considerăm că principalul agresor este chiar el.

În speranța că de data aceasta la Botoșani ne vom întâlni cu adversari cărora le place să joace fotbal, și nu cu niște rivali violenți, le urăm baieților noștri să se întoarcă acasă victorioși și fără accidentari”, se arată în comunicatul emis de Dan Șucu.

Cum s-a accidentat Papeau

Rapidul l-a pierdut pe Jayson Papeau după numai 20 de minute din partida tur, Rapid - Botoșani 1-1. Scăpat pe contraatac, mijlocașul francez a fost oprit printr-un fault, din spate, de Antoni Ivanov. Jucătorul Botoșaniului i-a agățat piciorul stâng, iar odată căzut la pământ, Papeau a acuzat dureri mari în zona gleznei și a trebuit să fie în cele din urmă înlocuit.

Arbitrul Adrian Cojocaru, cel pe care Șucu îl numește „principalul agresor”, i-a acordat lui Ivanov doar cartonașul galben.

VIDEO. Adrian Mutu, conferință de presă premergătoare duelului cu FC Botoșani: „E capabilă să bată pe oricine când joacă acasă”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.