Ciclism

A împușcat mortal pisica ministrului și acum și-a aflat pedeapsa: „E inadmisibil!”

Antonio Tiberi a împușcat mortal o pisică // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 01 martie 2023

Antonio Tiberi (21 de ani), ciclist italian, a fost amendat cu 4.000 de euro și suspendat de clubul la care este legitimat după ce a împușcat mortal pisica unui ministru din San Marino.

Antonio Tiberi, ciclist rutier legitimat la clubul multinațional Trek-Segafredo, a ucis pisica lui Federico Pedini Amati, ministrul turismului din San Marino, cel care îi este vecin.

Acesta s-a apărat la Tribunal susținând că „Intenția mea a fost pur și simplu să măsor distanța la care trage arma, astfel încât am țintit un semn de circulație. Trebuie să admit și că am încercat să împușc o pisică... și, spre surprinderea mea, am și lovit-o. Nu am intenționat să omor animalul, eram convins că arma nu este letală”.

Un ciclist a împușcat mortal pisica ministrului și acum și-a aflat pedeapsa

Nu a scăpat de pedeapsă. Tiberi a fost amendat cu 4.000 de euro, iar clubul la care este legitimat, Trek-Segafredo, l-a suspendat pentru 20 de zile.

Pedeapsa primită de ciclist nu l-a mulțumit deloc pe ministrul din San Marino.

„Pisica nu a deranjat pe nimeni. O aveam de mult timp, fiica mea de 3 ani, Lucia, o iubea. Nu poți ucide un animal de companie și să scapi doar cu o amendă de 4.000 de euro”, a precizat acesta pentru Corriere della Sera, citat de BBC.

Antonio Tiberi // foto: Imago Images

„Am apreciat faptul că băiatul a admis ce a făcut. Dar consider că nu trebuie să le oferim acestor oameni reședință aici”, a adăugat ministrul despre Tiberi, care s-a mutat de curând în San Marino.

Clubul ciclistului, Trek-Segafredo, a precizat că condamnă „actul reprobabil” și că va dona salariul lui Tiberi pe perioada suspendării unei organizații care se ocupă de protecția animalelor, conform BBC.

Mai multe știri din sporturi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.