Campionate

Xavi i-a dat mat lui Ancelotti! „Zidul” Barcelonei nu a putut fi spart de Real, în „El Clasico” din Cupa Spaniei

+6 Foto
Real Madrid - Barcelona, în Cupa Spaniei/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 02 March 2023

Real Madrid a pierdut acasă cu Barcelona, scor 0-1, în prima manșă din semifinalele Cupei Spaniei. Returul va avea loc pe 5 aprilie, pe Camp Nou. În turul din cealaltă semifinală, Osasuna a bătut-o pe Athletic Bilbao, scor 1-0.

Real Madrid a controlat teritorial meciul și a avut posesia, fără să aibă inspirație în fața unei echipe catalane fără Lewandowski, Pedri și Dembele. 

„Albii” s-au lovit de „zidul” pus de Xavi în fața lui Ter Stegen, Barcelona preferând să stea la cutie și să încerce să lovească pe contraatac. Tactica antrenorului catalan s-a dovedit a fi cea câștigătoare.

Autogolul lui Militao a decis „El Clasico”

Barcelona a marcat la singura fază periculoasă din prima repriză. Camavinga a pierdut o minge la 40 de metri de propria poartă, Ferran Torres l-a lăsat singur pe Kessie cu Courtois, iar mijlocașul a șutat în portar. Barcelona a avut noroc, balonul a ricoșat din Courtois în Militao și a intrat în plasă. 

Real Madrid a plecat la atac în speranța egalării, fără să aibă luciditate în ultimii 30 de metri. Scenariul cu dominarea Realului a continuat și după pauză. „Albii” au avut posesia, care era chiar de 63% în minutul 70, fără ca aceasta să fie concretizată.

Real Madrid, ZERO șuturi pe poarta Barcelonei

Barcelona, aflată parcă pe modul economic, a fost aproape să lovească din nou, pe contraatac. Kessie ar fi marcat cu un șut plasat spre colțul lung, dacă nu s-ar fi lovit de lipsa de inspirație a lui Fati, în minutul 72. Ansu, abia intrat pe teren, a blocat mingea care se îndrepta spre poartă, Courtois fiind bătut. 

Rodrygo, introdus pe final de Ancelotti, a trimis periculos pe lângă poarta lui Ter Stegen, în ceea ce a reprezentat cea mai mare ocazie a madrilenilor. 

Real Madrid a terminat meciul fără să expedieze vreun șut pe poartă și pornește cu șansa a doua la returul de pe Camp Nou.

+6 Foto
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images

FINAL. Real Madrid - Barcelona 0-1

Real Madrid - Barcelona, echipele de start:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Modric, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius
Antrenor: Carlo Ancelotti

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Kounde, M. Alonso, Balde - De Jong, Bousquets, Kessie - Raphinha, F. Torres, Gavi
Antrenor: Xavi Hernandez

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.