Liga 1

Marea COMEDIE cu Leo Strizu la FCSB: „Bre, e Billel, nu e Mirel!”

Billel Omrani s-a trezit botezat „Mirel” de către Leo Strizu, foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Friday, 03 March 2023

Leo Strizu, 55 de ani, și-a dat demisia din postura de antrenor în acte la FCSB. El a ajuns în situații de comedie: neimplicat în nimic, nici măcar nu cunoștea numele jucătorilor pe care, teoretic, îi conducea.

FCSB va lupta în play-off pentru primul titlu de campion după opt ani, ceea ce constituie deja o performanță remarcabilă, date fiind condițiile rare și amuzante în care roș-albaștrii își desfășoară activitatea.

Leo Strizu nu știa numele jucătorilor de la FCSB: „Omrani nu răspundea”

Leo Strizu era antrenorul principal din acte, dar el nu știa numele secunzilor săi atunci când a fost angajat și nu i-a fost ușor nici să învețe numele fotbaliștilor pe care-i avea, teoretic, sub comandă.

Surse din club povestesc că Strizu a încercat să-i transmită indicații lui Omrani în timpul unui meci: „Leo tot țipa: «Mirele! Mirele!». Omrani nu reacționa, normal! I-a strigat cineva de pe bancă: «Bre, vezi că-l cheamă Billel, nu Mirel!»”.

Imediat după ce a fost învestit ca „principal”, Strizu nu a știut numele unuia dintre secunzii săi, Lucian Filip, deși el l-a și antrenat pe Filip la FCSB 2, la începutul carierei acestuia. Leo s-a blocat în timpul unui interviu: „Voi colabora cu Pintilii și cu... și cu ceilalți...”.

Nea Imi se temea de Di Caprio

Gafe amuzante ale antrenorilor au mai existat și în cazuri faimoase în care au fost implicați tehnicieni cu mult mai valoroși decât este Strizu. În 1999, Steaua a jucat cu West Ham în Cupa UEFA. Emeric Ienei îi antrena pe roș-albaștri și, în ședința pentru pregătirea strategiei, el și-a atenționat jucătorii: „Mare grijă la Di Caprio!”.

Vedeta lui West Ham era Paolo Di Canio, atacantul italian ex-Lazio. Doar că și Di Caprio ajunsese să fie la mare modă după succesul pe care-l înregistrase cu „Titanic”.

>

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.