Campionate

Real Madrid n-a avut șut pe poartă în El Clasico, dar Ancelotti a sărit ca ars: „Barcelona n-a făcut nimic, a avut noroc! Rezultat nemeritat!”

+6 Foto
Carlo Ancelotti / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 03 martie 2023

Carlo Ancelotti, 63 de ani, antrenorul lui Real Madrid, consideră că eșecul suferit în fața Barcelonei în turul semifinalelei din Cupa Regelui, scor 0-1, e complet nemeritat.

Antrenorul „Los Blancos” e de părere că „Barcelona nu a făcut nimic pentru a marca” în El Clasico și pune victoria catalanilor doar pe seama norocului. Chiar dacă Real n-a avut șut pe poartă în fața rivalei, Ancelotti e mulțumit de jocul echipei sale și e încrezător că madrilenii se pot califica în returul de pe 5 aprilie.

Ancelotti a sărit ca ars după El Clasico: „Barcelona n-a făcut nimic, a avut noroc”

„Am jucat fotbalul pe care trebuie să-l jucăm. Am făcut un joc plin de intensitate, dar nu am dat gol. Ei nu au făcut nimic pentru a marca. Au avut noroc. Au un avantaj, dar avem toată încrederea din lume pentru că vom putea întoarce lucrurile în favoarea noastră.

Rezultat este foarte prost, nemeritat. A fost un joc bun din partea noastră, cu intensitate și angajament, nu i-am lăsat pe cei de la Barcelona să joace așa cum își doresc. Erau pe un bloc defensiv nu pentru că au vrut, ci pentru că i-am obligat să o facă. A fost greu să avem ocazii, am încercat din exterior, dar au fundași grozavi și ne-au blocat. 

Cu o apărare atât de joasă este greu să găsești oportunități, sunt foarte puternici în apărare. Acolo a fost cheia jocului. Dar ne dă încredere pentru retur, dacă putem juca așa împotriva Barcelonei, avem șansele noastre", a spus Ancelotti, conform AS.com, citat de Eurosport

Real Madrid - Barcelona 0-1, pe scurt:

  • Real Madrid a controlat teritorial meciul și a avut posesia, fără să aibă inspirație în fața unei echipe catalane fără Lewandowski, Pedri și Dembele.
  • „Albii” s-au lovit de „zidul” pus de Xavi în fața lui Ter Stegen, Barcelona preferând să stea la cutie și să încerce să lovească pe contraatac. Tactica antrenorului catalan s-a dovedit a fi cea câștigătoare.
  • Barcelona a marcat la singura fază periculoasă din prima repriză. Camavinga a pierdut o minge la 40 de metri de propria poartă, Ferran Torres l-a lăsat singur pe Kessie cu Courtois, iar mijlocașul a șutat în portar. Barcelona a avut noroc, balonul a ricoșat din Courtois în Militao și a intrat în plasă.
  • Real Madrid a terminat meciul fără să expedieze vreun șut pe poartă și pornește cu șansa a doua la returul de pe Camp Nou.

FOTO / Cele mai tari imagini din El Clasico

+6 Foto
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.