Liga 1

Duckadam a fost în situația lui Strizu: „MM Stoica nu m-a luat nici pe mine în cantonament. E jenant!”

Helmuth Duckadam, glorie a Stelei, a comentat plecarea lui Leo Strizu de la FCSB. Antrenor principal în acte, acesta îndeplinea un rol decorativ la roș-albaștri.

Articol de Alexandru Barbu  —  Friday, 03 March 2023

Helmuth Duckadam, glorie a Stelei, a comentat plecarea lui Leo Strizu de la FCSB. Antrenor principal în acte, acesta îndeplinea doar un rol decorativ la roș-albaștri.

„Mă așteptam ca Strizu să ia această hotărâre mai devreme, adică la 2-3 etape după ce a venit. A fost pus în situații jenante, m-am mirat mereu cum de a acceptat această postură”, a declarat Duckadam în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1. Strizu a plecat de la FCSB după ce a fost pe bancă timp de 13 meciuri. 

Duckadam: „MM Stoica m-a lăsat acasă, mi-a spus că merg prea mulți în cantonamentul FCSB”

Apoi, eroul de la Sevilla a vorbit despre experiența personală de la FCSB, unde a fost președinte de imagine în perioada 2010-2020:

„Am trecut și eu printr-o asemenea situație. Lăcătuș era antrenor atunci. L-am întrebat pe Mihai Stoica dacă merg și eu în cantonament în Antalya, MM mi-a răspuns: «Nu, suntem prea mulți»”. În această iarnă, Strizu nu a făcut deplasarea cu echipa pentru cantonamentul din Turcia.

Helmuth Duckadam: „E foarte jenantă situația de la FCSB”

„Am avut o contradicţie cu Dănciulescu. El spune că ar fi mulţi care ar veni mâine la FCSB. Eu cred că sunt mulţi care se vor feri. E foarte jenantă situaţia, dacă ce se spune e adevărat, că Strizu nu avea voie să facă antrenamentele, nu avea voie în vestiar.

Sunt curios cine o să vină etapa viitoare la conferinţă sau flash-interviu. Dacă Mihai Stoica nu stă pe bancă, vine din loja? Chiar sunt curios cine va veni”, a mai spus Duckadam, aluzie la informațiile publicate de GSP.ro, conform cărora MM l-ar fi îndepărtat pe Strizu de la echipă.

Prima variantă de antrenor pentru FCSB » La cine poate apela Becali după demisia lui Strizu

FCSB va primi o dispensă pentru următoarele 30 de zile, perioadă în care oricine poate da indicații și poate antrena echipa, dar ulterior este nevoită să numească un nou antrenor cu licență PRO.

Cel mai probabil, Gigi Becali va miza tot pe un antrenor care să „împrumute” licența PRO pentru ca Mihai Pintilii să poată în continuare să se ocupe de pregătire echipei. 

O posibilă variantă pentru banca roș-albaștrilor ar putea fi Dacian Nastai (49 de ani). Antrenorul născut la Baia Mare a lucrat mai mulți ani la grupele de copii și juniori de la FCSB, iar din vara lui 2022 o pregătește pe Unirea Constanța, echipă ce trebuia să fie satelitul roș-albaștrilor.

Unirea Constanța are mai probleme financiare și de lot, fiind în acest moment ultima în Liga 2. Astfel, Dacian Nastai ar putea pleca fără probleme, dacă FCSB va apela la el.

Dacian Nastai deține licență PRO și a mai trecut pe la Sportul Șimleu, Luceafărul Oradea, FCSB 2 sau FCSB U19.

Palmaresul lui Helmuth Duckadam la Steaua

  • 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
  • 80 de partide în prima divizie
  • 11 meciuri în cupele europene
  • 2 titluri de campion
  • o Cupă a României
  • Cupa Campionilor Europeni (1986)
  • desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 1986 în ancheta ziarului „Sportul”

VIDEO. După 35 de ani, Duckadam recunoaște că un medic i-a greșit diagnosticul: „Dacă mi-l punea corect, nu mai apăram niciodată penalty-urile la Sevilla!”

>

Mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.