Campionate

Finalul unei ere! Un star al lui Liverpool și-a anunțat plecarea de pe „Anfield”, iar decizia e irevocabilă!

Roberto Firmino va pleca de pe „Anfield Road” / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 03 martie 2023

Robert Firmino nu va mai continua la Liverpool din vară. E vestea momentului pe „Anfield Road”: unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei se pregătește să-și la revedere de la „cormorani”. Mohamed Salah va rămâne, astfel, singurul „supraviețuitor” al tridentului din care a mai făcut parte și Sadio Mane, ajuns între timp la Bayern. 

Firmino și Liverpool au negociat pentru prelungirea contractului scadent în vară, dar nu au ajuns la o înțelegere, a informat jurnalistul Florian Plettenberg de la Sky Sport. Astfel, vedeta braziliană l-a anunțat pe Klopp în cursul zilei de vineri că va părăsi echipa alături de care a câștigat 6 trofee, printre care Premier League și UCL.

Brazilianul de 31 de ani joacă la Liverpool din 2015, când era adus de la Hoffenheim pentru 41 de milioane de euro. Roberto Firmino a fost om de bază în echipa lui Liverpool și a contribuit din plin la cucerirea titlului în Anglia (2020) și la câștigarea Champions League (2019). A înscris, în toate competițiile, 107 goluri în 352 de meciuri în tricoul lui Liverpool.

Liverpool se schimbă din temelii în vară

Liverpool pregătește deja sezonul viitor. Sunt așteptați Bellingham, Matheus Nunes și Koopmeiners, însă și lista plecărilor e consistentă: Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Firmino, Milner și Matip. 

Roberto Firmino e în ultimul an de contract cu „cormoranii”. Inițial, brazilianul și-ar fi dorit să mai rămână un sezon, însă prin aducerea olandezului Gakpo mesajul transmis de club n-a fost încurajator. Potrivit Bild, el ar fi pe lista lui Bayern.

Bobby a anunțat azi că pleacă la vară. Având în vedere că ştirea despre plecarea lui Origi m-a prins într-un metrou şi acolo mi-a umezit ochii, normal că la anunțul plecării lui Bobby îmi dau lacrimile în aeroport. Abia acum putem vorbi de sfârşitul unei epoci. Nu-s pregătită pentru asta şi nici nu cred că vreau să fiu.

- Alexandra Nistoroiu, jurnalist Libertatea & fan Liverpool

VIDEO Imagini de colecție cu Roberto Firmino la Liverpool

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.