Campionate

Un jucător al Borussiei Dortmund, operat la inimă în mijlocul sezonului: „Stăteam în pat acasă și nu știam ce se petrece”

Marius Wolf, operat la inimă în mijlocul sezonului. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate, Sebastian Vasile  —  sâmbătă, 04 martie 2023

Se poate întâmpla și așa ceva. Marius Wolf (27 de ani), fundașul dreapta al Borussiei Dortmund, a dezvăluit presei germane motivul absenței sale în perioada noiembrie-ianuarie. 

A fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă! „Ritmul cardiac nu era normal. Aveam nopți albe, stăteam în pat acasă și nu știam ce se petrece”, a povestit Wolf. „Am făcut un examen și am fost anunțat că trebuie să fiu operat, nu era nicio altă cale”.

Marius Wolf, operat la inimă în mijlocul sezonului

Suferea de fibrilație auriculară, o tulburare a ritmului cardiac. Avea greață, amețeli și nu putea dormi. „Doctorul îți spune că totul va fi bine, dar nu înlătură frica. E totuși o intervenție la inimă”. 

Operația a reușit, Wolf a renunțat la anticoagulante la începutul lui 2023 și, din 25 ianuarie, joacă fără probleme.

Marius Wolf. Foto: Imago Images

Marius Wolf, integralist în victoria Borussiei Dortmund cu RB Leipzig

Marius Wolf a fost integralist în victoria echipei sale de acasă cu RB Leipzig, scor 2-1 pentru Borussia Dortmund.

Fundașul german, în ciuda unor mici erori, a făcut un joc bun și a fost unul dintre oamenii de bază din apărarea gazdelor.

Borussia Dortmund e noul lider din Bundesliga

Borussia Dortmund a început bine meciul și chiar a reuşit să marcheze în minutul 13. Brandt l-a învins pe portarul lui Leipzig, însă reuşita a fost anulată după consultarea VAR. Mijlocașul german făcuse henț după preluare. Dortmund a marcat din nou, de această dată un gol valabil, în minutul 21, prin Reus.

Căpitanul Borussiei a transformat un penalty scos tot de el. Emre Can a înscris și el, cu un șut de la marginea careului, cu 6 minute înainte de pauză.

Final dramatic în derby-ul Dortmund - Leipzig

În repriza secundă, Leipzig a ratat două mari ocazii înainte să marcheze. Mai întâi, Andre Silva a șutat puțin pe lângă poartă. Apoi, tot el a fost blocat de Meyer, portarul lui Dortmund având o intervenție excepțională din postură de unu la unu cu portughezul.

Leipzig a redus în cele din urmă din diferență prin Forsberg, care a marcat din plonjon, cu capul. Werner ar fi putut egala în prelungiri. Schlotterbeck a respins cu umărul din fața porții, goalkeeperul fiind învins. Din cornerul rezultat, Leipzig a fost din nou la un pas de gol. De această dată, Meyer a intervenit fantastic în fața lui Forsberg. Scor final: 2-1.

Dortmund, noul lider din Bundesliga

Dortmund a ajuns la 49 de puncte și e noul lider din Bundesliga, cel puțin până la meciul lui Bayern cu Sttutgart (sâmbătă, ora 19:30).

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.