Altele

Prima medalie pentru România la Europenele indoor de atletism, după opt ani de așteptare!

Claudia Bobocea / Sursă foto: Facebook@ Steaua București

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 04 martie 2023

România și-a adjudecat, sâmbătă, grație Claudiei Bobocea, prima medalie de la Campionatele Europene de Atletism indoor de la Istanbul. Atleta de 30 de ani a cucerit argintul în proba de 1500 de metri!

Atleta legitimată la CSA Steaua București a încheiat cursa de 1500 m cu timpul 4:03.76, un nou record personal. Medalia de aur a fost câștigată de Laura Muir (Marea Britanie, 4:03:40), în timp ce Sofiei Ennaoui din Polonia s-a mulțumit cu bronzul (4:04.06)

România a cucerit ultimele medalii la Europenele indoor în 2015 (Praga), când Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Marincu (lungime) au urcat pe trepta a treia a podiumului.

Alte două reprezentante ale României intră în concurs duminică: Daniela Stanciu în finala de la săritura în înălțime (ora 09:20) și Alina Rotaru-Kottmann, în ultimul act la săritura în lungime (ora 18:50).

România are 14 sportivi la Europene

România este reprezentată de 14 sportivi la Campionatele Europene indoor de la Istanbul: Cristina Daniela Bălan (800 m), Claudia Mihaela Bobocea (1.500m), Lenuţa Simiuc (1.500m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Florentina Iuşco (săritura în lungime), Elena Andreea Taloş (triplusalt), Mihai Sorin Dringo (400m), Robert Parge (400m), Cristian Voicu (800m), Alin Ionuţ Anton (60m garduri), Gabriel Bitan (săritura în lungime), Răzvan Grecu (triplusalt) şi Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii)

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.