Formula 1

Verstappen începe 2023 așa cum a terminat anul trecut: cu victorie! Recital Red Bull în prima cursă de Formula 1 a anului + Coșmar Ferrari

+8 Foto
Verstappen, Perez și Alonso au încheiat prima cursă din 2023 pe podium

Articol de Daniel Grigore  —  Sunday, 05 March 2023

Max Verstappen (25 de ani), campionul ultimelor două sezoane din Formula 1, a câștigat fără emoții prima cursă din 2023, în Bahrain, la peste 10 secunde de coechipierul Sergio Perez (33) și la mai bine de o jumătate de minut de Fernando Alonso (41, Aston Martin), care a prins podiumul!

Verstappen, care a plecat din pole-position, și-a păstrat poziția fruntașă la începutul cursei și nu a mai cedat-o de atunci.

Dominant, olandezul a început sezonul cu o victorie și speră să spulbere blestemul din ultimii ani în Formula 1. Din 2017, toți piloții care au câștigat prima cursă din an au încheiat sezonul pe locul 2!

Coșmar pentru Ferrari și Charles Leclerc în Bahrain, în prima cursă a sezonului de Formula 1

Charles Leclerc (Ferrari) a început cursa ideal, l-a depășit pe Sergio Perez în primul viraj și a urcat pe locul 2, dar a abandonat în turul 41 din cauza unor probleme la monopost. Monegascul era atunci pe locul 3 și părea că va prinde fără emoții locul de podium.

TOP 5 l-au completat Fernando Alonso, aflat la primul lui podium după Qatar 2021, Carlos Sainz (Ferrari) și Lewis Hamilton (Mercedes). Prestația excelentă a celor de la Aston Martin a fost susținută și de Lance Stroll, locul 6.

Alonso a obținut, astfel, podiumul la debutul la Aston Martin. Performanță extraordinară pentru pilotul ajuns la 41 de ani.

Marele Premiu din Bahrain: clasament cursă

Clasament piloți Formula 1 după prima cursă a sezonului:

  1. Max Verstappen (Red Bull) - 25 puncte 
  2. Sergio Perez (Red Bull) - 18 
  3. Fernando Alonso (Aston Martin) - 15 
  4. Carlos Sainz (Ferrari) - 12 
  5. Lewis Hamilton (Mercedes) - 10 
  6. Lance Stroll (Aston Martin) - 8 
  7. George Russell (Mercedes) - 6 
  8. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) - 4 
  9. Pierre Gasly (Alpine) - 2 
  10. Alexander Albon (Williams) - 1

Clasament constructori Formula 1 după prima cursă a sezonului:

  1. Red Bull - 43 puncte
  2. Aston Martin - 23
  3. Mercedes - 16 
  4. Ferrari - 12
  5. Alfa Romeo - 4 
  6. Alpine - 2 
  7. Williams - 1
  8. AlphaTauri - 0
  9. Haas - 0
  10. McLaren - 0

FINAL » Marele Premiu din Bahrain, prima cursă din sezonul 2023 de Formula 1

  • Ora 18:37 - Final de cursă, cu Max Verstappen câștigător, Sergio Perez pe locul 2 și Fernando Alonso pe 3! 
  • TURUL 55/57 - TOP 5 acum: Verstappen, Perez, Alonso, Sainz, Hamilton. 
  • TURUL 46/57 - Fernando Alonso l-a depășit pe Carlos Sainz și s-a distanțat la peste o secundă de pilotul Ferrari. Lewis Hamilton pune acum presiune pe Sainz. 
  • TURUL 44/57 - Luptă între spaniolii din Marele Circ, Fernando Alonso și Carlos Sainz jr, pentru ultimul loc de podium. Rămân doar 0,5 secunde între cei doi, cu pilotul Ferrari încă în față. 
  • TURUL 41/57 - Coșmar pentru Scuderia Ferrari! Charles Leclerc, care era pe locul 3, a oprit monopostul la marginea pistei din cauza unor probleme la unitatea de putere. Monegascul a ieșit din mașină, cursa este gata pentru el. 
  • TURUL 39/57 - Fernando Alonso l-a depășit pe Lewis Hamilton, a urcat pe 5 și acum vânează locul 4, ocupat de Carlos Sainz! 
  • TURUL 36/57 - Max Verstappen are acum 37,8 secunde în fața coechipierului Sergio Perez. Pe 3 și pe 4 sunt piloții Ferrari: primul Charles Leclerc, apoi Carlos Sainz, urmat la 3,1 secunde de Lewis Hamilton. Locurile 6, respectiv 7 le revin piloților Aston Martin, Fernando Alonso, apoi Lance Stroll.
  • TURUL 29/57 - Charles Leclerc i-a cedat poziția a treia lui Sergio Perez (Red Bull), mult mai rapid. Mexicanul este la 13,5 secunde în spatele coechipierului Max Verstappen. 
  • TURUL 23/57 - După câteva intrări la boxe, ordinea din primul tur a fost restabilită: Verstappen, Leclerc, Perez, Sainz, Hamilton. Olandezul conduce cursa cu aproape 12 secunde! 
  • TURUL 16/57 - Prima mașină retrasă din cursă. Debutantul Oscar Piastri (McLaren) și-a retras mașina din cauza unor probleme de natură tehnică.
  • TURUL 13/57 - Fernando Alonso l-a depășit pe Russell după o întrecere fenomenală! Spaniolul este acum al cincilea, întrucât Lewis Hamilton a intrat la boxe. 
  • TURUL 12/57 - Fernando Alonso (Aston Martin), în prezent pe 7, îl presează pe George Russell, ocupantul locului 6. 
  • TURUL 9/57 - Verstappen rămâne lider, la 6 secunde în fața lui Leclerc. Pilotul Ferrari este presat de Sergio Perez, în continuare pe 3. Locurile 5 și 6 sunt ocupate de piloții Mercedes, Hamilton, respectiv Russell. 
  • TURUL 1/57 - Început excelent de cursă pentru Charles Leclerc, plecat de pe al treilea loc. Monegascul de la Ferrari l-a depășit în primul viraj pe Sergio Perez (Red Bull) și a urcat pe 2, sub Verstappen . Tot în turul inaugural, Lance Stroll (Aston Martin) și-a lovit din spate coechipierul, pe Fernando Alonso!
  • Ora 17:00 - A început cursa din Bahrain, cu turul de formare a grilei.

Grila de start în Marele Premiul al Bahrainului

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.