Atletism

Performanța carierei: Claudia Bobocea a luat argintul la Europenele de atletism și a plâns în hohote! Prima reacție

Claudia Bobocea

Articol de Andra Mocanu  —  duminică, 05 martie 2023

Claudia Mihaela Bobocea (30 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de 1500 de metri, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul.

Ea a reușit cel mai bun timp al carierei: 4 min 03 sec 76/100.

Laura Muir, din Marea Britanie, a luat medalia de aur (4 min 03 sec 40/100), iar poloneza Sofia Ennaoui pe cea de bronz (4 min 04 sec 06/100).

A fost o cursă grea. S-a schimbat un pic sistemul, nu mai sunt doar nouă concurente, ci 12. Mi-aș fi dorit să fie o medalie de aur, din păcate nu s-a putut. E un pas important pentru mine acest argint la Europene. 

Mi-am dat seama că pot încă de acum o săptămână, de la Birmingham, unde a fost practic același podium. Urmează refacerea! Ne așteaptă un an greu, așa va fi pentru toți sportivii care intenționează să se califice la Olimpiadă. Vom avea multe competiții în care sper să fiu acolo sus

Claudia Bobocea pentru ProSport

Ea a doborât recordul național care aparținea doamnei Doina Melinte. Dânsa e aici cu noi și îi mulțumim pentru susținere. 

Acum, Claudia e înscrisă în galeria importantă a atletelor din România. Ne-am fi dorit să câștige cursa pentru a auzi imnul național, care nu s-a mai auzit din 2015 la o astfel de competiție

Valentin Anghel, antrenorul Claudiei Bobocea, pentru sursa citată

Cele mai recente medalii românești la Europene au fost în 2015, la Praga. Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Iuşco (lungime) au luat bronzul.

VIDEO Claudia Bobocea, extrem de emoționată după locul 2 obținut:

Bronz pentru Gabriel Bitan

 Azi, Gabriel Bitan a adus a doua medalie a delegației României. El a cucerit bronzul la săritura în lungime, cu o săritură de 8 metri, din a 5-a încercare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.