Opinii

Păpușa lui Becali

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  luni, 06 martie 2023

Se poate spune că, bătând-o pe FCSB cu 3-1, UTA i-a dat o lecție vicecampioanei, venită la Arad ca favorită certă în fața penultimei clasate. Înainte de orice, o lecție de încredere în forțele proprii și de curaj. Iar meritele „Bătrânei Doamne" sunt cu atât mai mari cu cât meciul de duminică a prins-o pe picior greșit, cu numeroși absenți. Fără Hoxhallari, Chindriș, Vukcevici și R. Benzar, cărora li s-au adăugat, accidentați și schimbați în timpul întâlnirii, Benga și Otele! Jumătate de echipă, nu?

Ca atare, nu s-a mirat nimeni că FCSB a reușit să egaleze repede după autogolul lui Tamm de Cascadorii râsului, să preia controlul și să rateze câteva ocazii. Părea că nu-i decât o problemă de timp, ba încă scurt, ca ea să se desprindă pe tabelă și, confirmând pronosticurile, să învingă.

Atât că a apărut în repriza secundă, inexplicabil!, fără Edjouma, în lipsa căruia jocul s-a tăiat. Mai activi și mai inspirați, bătăioșii Batha, Cascini și Ubbink au câștigat duelul de la centrul terenului. Odată cu el, și partida, încă o probă că elanul și entuziasmul atârnă uneori mai greu decât valoarea. Pe care degeaba pretinzi că o ai dacă n-o și arăți. N-o și etalezi.

Afirmație potrivită duminică pentru Oct. Popescu, Miculescu și Cordea, inexistenți. Chiar și pentru căpitanul Olaru, deloc în apele sale, dezorientat. Singurul care s-a zbătut de la oaspeți, însă ca peștele pe uscat, a fost Fl. Coman, în evidentă revenire de formă.

UTA - FCSB a fost cel mai atractic duel al rundei / foto: Raed Krishan

UTA a învins grație angajamentului și dăruirii, împinse până la eroism. Alt avantaj al ei a constat în faptul că a avut antrenor pe bancă. Spre lauda lui, Balint a gestionat inteligent meciul. De partea cealaltă, nu se știe exact cine și de ce a decis substituirea lui Edjouma, atenție, desemnat în ajun jucătorul lunii februarie în Gazeta Sporturilor! Slăbind mijlocul formației, schimbarea francezului cu Cordea chiar a îngropat-o pe FCSB. A lăsat-o fără suflu, a vlăguit-o.

De presupus că nu Mihai Pintilii din tribună ori Lucian Filip de pe margine a hotărât scoaterea lui Edjouma, ci însuși Gigi Becali din sufragerie. De la televizor. O dată în plus "filozofia" (îmi cer scuze!) patronului cum că "E echipa mea și fac ce vreau cu ea" s-a dovedit neprofesionistă. Melodie falsă. Câtă vreme Becali nu va înțelege că regulile, bune sau rele, trebuie respectate, va continua să dărâme cu o mână ce a construit cu cealaltă. Aici se înscrie și prevederea regulamentară privind obligația antrenorilor principali din L1 de a poseda licență PRO.

De-acum lucrurile se vor încurca și mai tare pentru FCSB. Vicecampioana nu va mai putea recurge la un antrenor-paravan, gen Strizu, întrucât CEx a stabilit deunăzi că un tehnician ce-și închiriază licența PRO pentru ca în spatele diplomei lui să antreneze altul va fi drastic amendat, dar și suspendat 2 ani! Deci se va interzice joaca de-a licența.

De văzut dacă și cine-și va mai asuma riscul de a interpreta rolul păpușii lui Becali în condițiile în care pare puțin probabil ca acesta să renunțe la jucăria lui. Puțin probabil ori chiar exclus, ce ziceți?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.