Campionate

Un jucător de la Manchester City a decis să plece » Xavi îl vrea la Barcelona

Aymeric Laporte, în stânga // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  Monday, 06 March 2023

Ajuns în ianuarie 2018 la Manchester City, fundașul central Aymeric Laporte vrea să plece de la formația lui Pep Guardiola. Barcelona a intrat pe fir, iar fundașul spaniol ar fi de acord cu un transfer în Catalunya.

Nemulțumit că a jucat doar 15 partide în acest sezon, Aymeric Laporte a transmis conducerii clubului că și-ar dori să plece. Iar șefii lui Manchester City sunt gata să-l lase să plece, chiar dacă înțelegerea dintre cele două părți expiră în 2025.

Aymeric Laporte vrea să plece de la Manchester City

Barcelona este în căutarea unui fundaș central de picior stâng, iar Mundo Deportivo scrie că este interesată de aducerea lui Laporte. Mai mult, conducerea clubului catalan ar fi discutat cu impresarul lui Laporte despre un posibil transfer, iar acesta le-a transmis catalanilor că este dispus să joace sub comanda lui Xavi.

Totuși, transferul ar putea fi blocat de problemele financiare ale clubului. City ar trebui să-i stabilească lui Laporte un preț pe care Barcelona să-l poată achita.

 Ulterior, Barcelona va trebui să găsească soluții pentru a-l înregistra pe fundaș, astfel încât să nu depășească limita salarială impusă de liga spaniolă.

Crescut la juniorii lui Bilbao, Laporte a fost cumpărat de City pentru 65 de milioane de euro. Pentru „cetățeni” a bifat 170 de partide, reușind 12 goluri.

38.000.000 de euroe cota lui Aymeric Laporte, potrivit transfermarkt

În acest moment, Barcelona are 5 fundași centrali: Andreas Christensen, Ronald Araujo, Joules Kounde și Eric Garcia. În plus, și Marcos Alonso, fundaș stânga la bază, poate juca în centrul liniei defensive.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.