Liga 1

Mititelu stă la mâna lui Becali » Cum poate FCSB să o ajute pe FCU Craiova să intre în play-off

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 06 martie 2023

Sepsi a remizat cu CFR Cluj, scor 2-2, și are două puncte peste FCU Craiova în lupta pentru play-off. În ultima etapă din sezonul regular, covăsnenii dau peste FCSB (la București), oltenii peste Hermannstadt (la Sibiu).

Calcule: ce se întâmplă dacă Comisia de Recurs NU decide rejucarea meciului Sepsi - FCU Craiova

Marți va veni verdictul Comisiei de Recurs în cazul de xenofobie de la meciul Sepsi - FCU Craiova. Dacă NU se va decide rejucarea și se menține victoria la „masa verde” a lui Sepsi, clasamentul ar rămâne neschimbat, adică oltenii ar fi pe 7 cu 40 de puncte, covăsnenii pe 6 cu 42 de puncte. 

În acest caz, FCU se poate califica în play-off dacă o bate pe Hermannstadt în etapa 30, iar Sepsi PIERDE cu FCSB. Dacă FCU o bate pe Hermannstadt, ajunge la 43 de puncte. Astfel, dacă Sepsi ar pierde cu FCSB, ar rămâne cu 42 de puncte. Dacă FCSB și Sepsi remizează și FCU bate la Hermannstadt, atunci oltenii și covăsnenii sunt la egalitate de puncte. 

Principalul criteriu de departajare este reprezentat de rezultatele directe. Deci, dacă rămâne 3-0 pentru Sepsi la „masa verde”, echipa lui Bergodi ar fi în avantaj, după ce pierdut cu 0-1 în turul campionatului.

Ce se întâmplă dacă Comisia de Recurs decide rejucarea meciului Sepsi - FCU Craiova

În cazul în care Comisia de Recurs decide anularea victoriei la „masa verde” a lui Sepsi, atunci FCU Craiova ar fi pe locul 6 până la rejucarea meciului. În acest caz, FCU Craiova ar avea 40 de puncte, Sepsi ar avea 39. 

Meciul direct ar putea să nu influențeze calificarea în play-off DOAR dacă FCU o bate pe Hermannstadt și Sepsi pierde cu FCSB. În acest caz, înaintea meciului direct, oltenii ar avea 43 de puncte, covăsnenii 39. Este singura variantă prin care rezultatul meciului rejucat nu ar conta.

VIDEO. CFR marchează cu Sepsi două goluri în 4 minute

>

Citește și:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.