Liga Campionilor

Benfica - FC Bruges 5-1, în „optimile” Ligii Campionilor » Calificare en fanfare a portughezilor în „sferturile” de finală

+5 Foto
Benfica - FC Bruges, în „optimile” Ligii Campionilor Foto: Getty Images

Articol de Andra Mocanu  —  marţi, 07 martie 2023

Benfica s-a impus fără emoții, pe teren propriu, scor 5-1, în fața lui FC Bruges, în returul „optimilor” de finală din Liga Campionilor.

Lusitanii au început bine partida și au înscris încă din minutul 2, însă reușita lui Joao Mario a fost anulată pe motiv de ofsaid. În minutul 38, portughezii au deschis scorul prin Rafa Silva. 

Goncalo Ramos a driblat doi adversari și i-a pasat lui Silva, care l-a învins pe Mignolet cu un șut la colțul lung. 

În minutul 45+2 avea să iasă la rampă Goncalo Ramos. Atacantul gazdelor a făcut slalom printre jucătorii belgienilor și a marcat. 

Goncalo Ramos a reușit „dubla” la 12 minute de la reluarea jocului. Acesta a trimis din voleu, în colțul stâng al porții, din centrarea lui Grimaldo. 

+5 Foto
Foto: Getty Images

În ultimele 20 de minute ale meciului, Benfica a mai marcat de două ori. Mai întâi prin Joao Mario, care a transformat, în minutul 71, un penalty. 

Doar 6 minute mai târziu, David Neres avea să-și treacă de asemenea numele pe lista marcatorilor. Brazilianul a reluat la colțul lung o pasă venită de la Joao Neves. 

Inițial anulată, reușita sud-americanului a fost validată cu ajutorul VAR. Meijer a punctat pentru Brugge în minutul 87, cu un șut din afara careului, în vinclu. 

S-a terminat 5-1 pentru Benfica, formație care se califică mai departe cu scorul general de 7-1.

Benfica - FC Bruges 5-1

Benfica - FC Bruges, echipe de start:

BENFICA: Vlachodimos - Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Chiquinho - Aursnes, Joao Mario, Rafa Silva - Goncalo Ramos
REZERVE: Samuel Soares - Gilberto, Verissimo, Neres, Goncalo Guedes, Tengstedt, Schjelderup, Musa, Rafael Rodrigues, N'Dour, Joao Neves, Morato
ANTRENOR: Roger Schmidt

FC BRUGES: Mignolet - Clinton Mata, Mechele, Sylla - Buchanan, Nielsen, Vanaken, Sowah, Meijer - Lang, Yaremchuk
REZERVE: Bursik - Odoi, Jutgla, Onyedika, Rits, Boyata, Nusa, Talbi, Sandra
ANTRENOR: Scott Parker

Stadion: Da Luz (Lisabona)
Arbitru: Halil Umut Meler (Turcia)

Mai multe articole din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.