Liga Campionilor

Chelsea - Borussia 2-0 » Comeback londonez! Lui Potter i-a reușit vraja: a întors-o pe Dortmund și e în sferturile Champions League!

+11 Foto
Chelsea - Dortmund, în „optimile” Ligii Campionilor

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 08 martie 2023

Chelsea a învins-o pe Borussia Dortmund în returul optimilor Champions League, scor 2-0, și s-a calificat în sferturile competiției cu scorul general de 2-1.

Londonezii au început partida mai bine, s-au năpustit asupra porții lui Meyer, dar nu au punctat pe tabelă. Treptat, Borussia a tăiat avântul gazdelor. A echilibrat jocul și i-a dat emoții lui Kepa la șutul lui Marco Reus din lovitură liberă (minutul 17).

„Albaștrii” s-au dezmeticit după câteva minute mai bune ale oaspeților și au început să se găsească mai ușor pe teren. Ca o consecință firească, ocaziile au început sa curgă. Havertz a lovit bara stângă în minutul 28, apoi au ratat ocazii bune Koulibaly și Chilwell.

În cele din urmă, Chelsea a deschis scorul prin Raheem Sterling (minutul 43). Servit de Chilwell în careul Borussiei, Sterling a ratat prima execuție, a luftat cu stângul, apoi l-a depășit cu noroc pe Reus și a finalizat cu un șut năprasnic.

A fost unicul gol al primei părți, care a echilibrat situația la general.

Chelsea a eliminat-o pe Borussia Dortmund din Champions League

Începutul reprizei secunde a aparținut tot formației lui Graham Potter. La nici 60 de secunde de la reluarea jocului, fundașul dreapta al Borussiei, Marius Wolf, a blocat cu brațul stâng o centrare a lui Ben Chilwell. „Centralul” Danny Makkelie era poziționat excelent, dar nu a dictat penalty inițial.

A făcut-o abia la câteva minute distanță, după ce colegii din camera VAR i-au sugerat să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului!

Havertz a ratat penalty-ul, a trimis în bară, dar arbitrul a dictat repetarea fazei fixe, din moment ce doi jucători ai Borussiei intraseră în propriul careu înainte de execuția lui Havertz. A doua oară, neamțul n-a mai ratat. A ales același colț și a dublat avantajul „albaștrilor”.

Borussia nu a acuzat golul 2 și a răspuns prin Bellingham, care în minutul 58 a trimis puțin pe lângă poartă cu latul, de la marginea careului mic! Apoi prin Wolf, care l-a întins serios pe Kepa în minutul 65.

Chelsea a absorbit ca la carte presiunea timidă pusă ulterior de nemți și a rămas cu avantajul de două goluri pe tabelă. Un avantaj decisiv, care o duce în sferturile Champions League pentru al treilea an la rând.

FINAL » Chelsea - Dortmund 2-0

Chelsea - Dortmund, echipe de start:

CHELSEA: Arrizabalaga - Fofana, Koulibaly, Cucurella, James, Kovacic, Fernandez, Chilwell - Sterling, Havertz, Joao Felix
REZERVE: Bettinelli, Bergstrom - Pulisic, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Chukwuemeka, Hall
ANTRENOR: Graham Potter

DORTMUND: Meyer - Wolf, Sule, Schlotterbeck, Guerreiro - Emre Can - Brandt, Bellingham, Salih Ozcan, Reus - Haller
REZERVE: Kobel, Unbehaun - Reyna, Dahoud, Hummels, Modeste, Malen, Meunier, Passlack, Rothe, Bynoe-Gittens, Coulibaly
ANTRENOR: Edin Terzic

Stadion: Stamford Bridge (Londra)
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

Mai multe articole din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.