Campionate

„Pot să ajut Barcelona cu VAR". Mesajul șocant descoperit de procurori în cazul de corupție care zguduie La Liga

O caricatură din presa spaniolă, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 08 martie 2023

Jose María Enríquez Negreira, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli, le-a transmis oficialilor Barcelonei că „ar fi fost mai bine cu mine", referindu-se la relația cu asistenții video din sistemul VAR.

„Cazul Negreira" îngrijorează Spania, după ce s-a aflat că fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA) a primit 6,7 milioane de euro din partea Barcelonei în perioada 2001-2018.

Negreira către Barcelona: „Dacă vă interesează, contactați-mă!"

El Mundo, cotidianul care a făcut cele mai multe dezvăluiri legate de acest dosar, a mai descoperit un mesaj compromițător.

În 2020, la sfârșitul sezonului, primul afectat de pandemie, câștigat de Real Madrid și în care liderii clubului blaugrana au contestat deseori sistemul VAR, Negreira le-a scris catalanilor:

  • Pot să vă ajut cu VAR. Ar fi fost mai bine cu mine. Dacă vă interesează, contactați-mă! 

Ceea ce arată puternica legătură între fostul șef CTA și Barça, întinsă pe aproape două decenii.

Negreira a amenințat că spune tot

Numai că, la acea vreme, Barcelona nu-l mai plătea de doi ani pe Negreira, care îi amenințase pe catalani, în 2018, printr-un burofax, că va scoate toate neregulile la lumină. Mesajul cu VAR a rămas în aer, nimeni nu a răspuns.

Pe Camp Nou, se anunță zile dificile. Marți, Parchetul a denunțat gruparea blaugrana pentru "corupție în formă continuată". Și, dintre președinții care au „colaborat" cu Negreira, Joan Gaspart, Joan Laporta, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, doar ultimul e anchetat de procurori.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.