Liga Campionilor

Borussia, atac la arbitrul care a repetat penaltyul pentru Chelsea: „Mă doare-n cot de explicații. Slab și foarte arogant”

Jucătorii lui Dortmund strânși în jurul lui Danny Makkelie, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 08 March 2023

Emre Can, mijlocașul lui Dortmund, l-a contestat pe „centralul” Danny Makkelie: „Am pierdut nemeritat din cauza arbitrului. A fost vina lui. Cum să dai al doilea penalty într-o asemenea situație?”.

Borussia a sperat la „sferturile" Ligii după 1-0 în prima manșă. Eliminată de Chelsea, dă vina pe „centralul" olandez Danny Makkelie pentru înfrângerea de pe Stamford Bridge, 0-2, chiar dacă un specialist german în arbitraj susține că deciziile batavului au fost corecte marți seară.

Un specialist german îl apără pe arbitrul din Chelsea - Dortmund 2-0

În minutul 49, Wolf, fundașul dreapta al galben-negrilor, a oprit cu mâna centrarea lui Chilwell și, avertizat de VAR, Makkelie a revăzut faza și a dat penalty. "Brațul e departe de corp. În interpretarea de astăzi a regulilor, e henț", a comentat expertul Bild, Thorsten Kinhöfer.

Era doar începutul, pentru că Havertz a ratat, șutând în bară. Din nou, asistentul video, același Pol van Boekel, olandezul care era VAR-ul lui Makkelie și la semifinala CE 2020 Anglia - Danemarca (2-1 după prelungiri), acel meci decis de controversatul penalty dictat în extra time, și-a avertizat compatriotul.

Mai mulți jucători, de la ambele echipe, pătrunseseră în suprafața de pedeapsă înainte ca Havertz să execute. Tot Kinhöfer a explicat de ce s-a dictat repetarea loviturii de la 11 metri, deși Chilwell a intrat primul în careu: „Și această hotărâre a fost corectă. Jucătorul lui Chelsea nu a jucat niciun rol la penalty, în timp ce Öczan a respins mingea, și-a creat un avantaj".

„Se vede că Danny Makkelie nu a jucat fotbal niciodată"

Mijlocașul BVB Emre Can a refuzat să asculte motivațiile specialistului. Din perspectiva lui, „am pierdut nemeritat din cauza arbitrului. A fost vina lui. Cum să dai al doilea penalty într-o asemenea situație? Cum? Nu înțeleg. Nu avea niciun sens. Mă doare-n cot ce explicații apar, arbitrul a fost slab și foarte, foarte arogant", a declarat Can la Amazon Prime Video.

Nu s-a oprit: „Poate că s-a temut de fanii de pe Stamford Bridge, nu știu. Dar, în acest caz, UEFA ar fi trebuit să trimită alt arbitru".

Și Matthias Sammer, fostul campion european, l-a contestat pe Makkelie la Amazon: „Penalty plus repetare, un adevărat scandal. La meciuri de mare impact e nevoie de arbitri cu personalitate. Makkelie e doar o persoană arogantă, fără carismă". Germanul a conchis: „Se vede că nu a jucat fotbal niciodată".

Antrenorul Edin Terzic e mai rezervat. „Lovitura de pedeapsă? O decizie foarte grea. Însă e și mai amar când o repeți. Sunt foarte curios dacă ar fi luat aceeași hotărâre și în cazul în care eram noi în atac".

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.