Liga 1

Bilete vândute din portbagaj și acuzații de speculă și distrugere » Ce s-a întâmplat, în Gruia, înaintea derby-ului CFR - U Cluj

+20 Foto
Fanii lui CFR Cluj au vândut bilete din portbahajul unei mașini

Articol de Remus Dinu, Cătălin Stroia  —  joi, 09 martie 2023

Derby-ul de luni dintre CFR Cluj și U Cluj aduce de la sine și o încleștare a orgoliilor între galeriile celor două concitadine. Un suporter de-ai „Șepcilor Roșii” a surprins o scenă curioasă joi, în care persoane din interiorul galeriei „feroviare” vindeau bilete dintr-o mașină aflată în spatele Peluzei II a stadionului.

Ce a surprins a fost modul în care suporterii alb-vișiniilor aleg să distribuie bilete galeriei, o metodă cel puțin neconvențională, care i-a făcut să ridice din sprâncene atât pe reprezentanții forțelor de ordine, cât și pe fanii rivali de la „U”, care se aflau prin zonă. 

>

Tensiunile au escaladat în momentul în care fanii CFR-iști și-au dat seama că sunt filmați. Potrivit surselor GSP, membri din galeria vișinie l-au apostrofat pe un suporter de-ai „studenților”. Acesta a trimis o filmare pe adresa redacției și acuză că CFR-iștii i-ar fi rupt numărul de înmatriculare de la mașină și ar fi lovit cu picioarele în caroserie.

„U-istul” respectiv a decis ca, în urma altercației, să depună o plângere la poliție pentru distrugere. Totodată, suporterul a acuzat, în baza filmărilor și a fotografiilor pe care le deținea, că fanii formației „feroviare” ar fi făcut speculă înaintea jocului de luni. 

CFR Cluj reacționează: cum s-ar fi desfășurat tot procesul 

Din informațiile obținute de GSP.ro, clubul gazdă a luat decizia de a vinde asociației suporterilor clujeni, o entitate care funcționează independent, o parte din biletele puse în vânzare în sectorul ocupat în mod obișnuit de galerie. Toată procedura s-a derulat în baza unui proces verbal, a unei facturi, scopul enunțat de club fiind acela că se dorește evitarea oricărui conflict între suporterii celor două rivale. 

Oficialii „feroviarilor” se temeau că ultrașii Universității s-ar fi putut infiltra în mijlocul „Peluzei Vișinii” pentru a provoca incidente. Pe scurt, clubul susține că a înmânat, contra cost, biletele reprezentatului suporterilor, care a stabilit apoi propriul mod de distribuire a tichetelor.

Conform surselor Gazetei din Ardeal, Jandarmeria a intervenit la stadionul din „Gruia” pentru a afla exact cum s-au derulat evenimentele petrecute la doi pași de arena „Dr. Constantin Rădulescu”. 

FOTO. Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini » Fotografii spectaculoase de la derby-urile dintre „feroviari” și „Șepcile Roșii”

+20 Foto
Rivalitatea CFR Cluj - U Cluj, în imagini / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.