Liga 1

Se demolează încă o arenă legendară din România: Real Madrid a pierdut aici. Urmează o investiție de 100 de milioane de euro

+14 Foto
Arena „Nicolae Dobrin” din Pitești urmează să fie demolată. FC Argeș va avea un nou stadion, în valoare de 100 de milioane de euro, care ar urma să fie gata peste 3 ani.

Articol de Alexandru Barbu  —  Friday, 10 March 2023

Arena „Nicolae Dobrin” din Pitești urmează să fie demolată. FC Argeș va avea un nou stadion, în valoare de 100 de milioane de euro, care ar urma să fie gata peste 3 ani.

Guvernul României a aprobat joi demolarea stadionului din Trivale. Lucrările vor începe după apariția hotărârii în Monitorul Oficial. 

Stadionul actual a fost construit în 1964. Viitoarea arenă va fi ridicată cu ajutorul Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice și va purta de asemenea numele „Nicolae Dobrin”. 

Cel mai răsunător rezultat înregistrat pe acest stadion a fost succesul Argeșului împotriva celor de la Real madrid, scor 2-1, în toamna anului 1972.

La Pitești se va construi un nou stadion

La începutul anului, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion din Pitești, „Nicolae Dobrin”, care va servi drept casă a clubului FC Argeș. Acesta ar trebui să fie gata peste 3 ani.

Noua arenă va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje.

Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La stadion vor fi și 457 de locuri de parcare.

Durata de proiectare și execuție a noului stadion, conform comunicatului Ministerului Dezvoltării, este de 36 de luni, 3 ani. Costul estimat al proiectului este de 495 de milioane de lei, aproximativ 100 de milioane de euro.

Stadion nou, de 100 de milioane de euro, pentru FC Argeș

Proiectul va fi finanțat majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești. Și alte surse de finanțare, „legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, vor fi acceptate, conform hotărârii de Guvern.

>

Mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.