Liga 1

FCSB, interzis la transferuri! Situație confuză cu favoritul lui Gigi Becali » S-a ajuns la FIFA pentru o sumă infimă!

FCSB a primit o interdicție la transferuri din cauza unei confuzii cu privire la taxa de solidaritate pe care ar fi trebuit să o achite către un fost club al lui Joyskim Dawa (26 de ani).

Articol de David Marinescu  —  vineri, 10 martie 2023

FCSB a primit o interdicție la transferuri din cauza unei confuzii cu privire la taxa de solidaritate pe care ar fi trebuit să o achite către un fost club al lui Joyskim Dawa (26 de ani). Gigi Becali a achitat suma, iar restricția va fi ridicată până la startul următoarei perioade de mercato.

Dawa, unul dintre favoriții finanțatorului Gigi Becali, a provocat o încurcătură fără voia lui. Camerunezul a fost transferat de la FC Botoșani în iulie 2022, în schimbul sumei de 350.000 de euro.

FCSB, interdicție la transferuri din cauza lui Dawa

FCSB ar fi trebuit să mai achite o taxă de solidaritate către un fost club al lui Joyskim, dar a intervenit o problemă. Formația a dispărut între timp, iar vicecampioana nu a știut în contul cui să plătească suma infimă de 2.580 de euro.

În cele din urmă, FIFA a lămurit situația și a indicat contul în care banii trebuie virați. FCSB a făcut plata, iar interdicția va fi ridicată până la startul următoarei perioade de transferuri. Situația a fost prezentată și de Antena Sport.

Format de US Avranches, în Franța, Dawa a mai evoluat în carieră pentru Monaco B, Gil Vicente, Mariupol, Valmiera și FC Botoșani. Singurul club dispărut între timp este Mariupol, din Ucraina.

Contribuție de solidaritate - sumă reprezentând 5% din indemnizația de transfer plătită pentru transferul unui jucător profesionist și care se distribuie cluburilor implicate în pregătirea sa în perioada cât jucătorul a fost în vârstă de 12 - 23 de ani împliniți
- Pasaj din Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal

VIDEO. Cele mai interesante informații înainte de FCSB - Sepsi

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.