Campionate

Vedeta postului TV, interzisă » Colegii au refuzat să mai apară pe post: „Solidaritate!”

Conducerea postului BBC a decis să îl suspende pe Gary Lineker (62 de ani) din emisiunea „Match of the day”, urmare a unei mesaj considerat deplasat.

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 10 martie 2023

Conducerea postului BBC a decis să îl suspende provizoriu pe Gary Lineker (62 de ani) din emisiunea „Match of the day”, urmare a unei mesaj considerat deplasat. 

  • CONTEXT: În cursul zilei de marți, puterea executivă de la Londra a decis ca accesul oricărui imigrant care ajunge în mod ilegal în Insulă și care cere azil pe teritoriul Marii Britanii să fie interzis. 
  • Autoritățile britanice au decis ca aceia care sunt prinși că au ajuns în mod ilicit în Regat vor primi interzis de la posibilitatea aplicării pentru a obține cetățenia britanică în viitor, scriu cei de la BBC. 
  • Gary Lineker a criticat în termeni duri decizia: „E o politică nemăsurat de crudă împotriva celor mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit faţă de cel folosit de Germania în anii '30 (n.r. - Germania condusă de naziști”.

Decizia conducerii BBC a provocat o reacție în lanț. Alan Shearer, Micah Richards și Ian Wright, celelalte vedete ale emisiunii de analiză sportivă, sunt solidari cu Lineker și refuză să apară pe post.

Shearer și Wright, solidari cu Lineker

„Am informat postul BBC că nu mă voi prezenta la ediția de mâine a emisiunii”, a scris Alan Shearer pe contul personal de Twitter.

Ian Wright a avut și el un mesaj categoric: „Toată lumea știe ce înseamnă Match of the Day pentru mine, dar le-am transmis celor de la BBC că mâine nu voi fi acolo. Solidaritate”.

Gary Lineker este cel mai bine plătit prezentator al postului BBC. Potrivit unor informații publice, fostul star al naționale Angliei a încasat în anul 2022 aproape 1,5 milioane de euro.

48 de goluria marcat Lineker în 80 de meciuri disputate pentru naționala Angliei

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.