Campionate

Firmino s-ar fi autopropus în La Liga » Unde vrea să joace din vară brazilianul lui Liverpool

Roberto Firmino (31 de ani), atacantul brazilian al celor de la Liverpool, s-ar fi autopropus la FC Barcelona, liderul clasamentului la zi din La Liga. Foto: Imago

Articol de Vlad Roșu  —  vineri, 10 martie 2023

Roberto Firmino (31 de ani), atacantul brazilian al celor de la Liverpool, s-ar fi autopropus la FC Barcelona, liderul clasamentului la zi din La Liga.  

Acesta nu va mai continua în fotbalul englez și din vara acestui an, când îi expiră contractul cu gruparea de pe Anfield Road. Roberto Firmino și-ar dori să înceapă un nou capitol al carierei la formația de pe Camp Nou, scrie cotidianul spaniol Mundo Deportivo. 

Roberto Firmino ar vrea să joace pentru Barcelona

Decizia lui Roberto Firmino de a nu mai continua la Liverpool nu i-a picat bine lui Jurgen Klopp (55 de ani), tehnicianul german al „cormoranilor”. Neamțul a declarat la Sky Sports: „M-a surprins puțin, dar o respect”. 

Roberto Firmino joacă la Liverpool din iulie 2015. Englezii l-au transferat atunci din Germania, de la Hoffenheim, în schimbul sumei de 41 de milioane de euro. În tricoul lui Liverpool, Roberto Firmino a adunat 354 de apariții, a marcat 108 goluri și a dat 79 de pase de gol. 

7 trofeea cucerit Roberto Firmino cu Liverpool: 1 titlu în Premier League (2020), o Cupă a Angliei (2022), o Cupă a Ligii Angliei (2022), o Supercupă a Angliei (2022), o Ligă a Campionilor (2019), o Supercupă a Europei (2019) și un Campionat Mondial al Cluburilor (2020)

În tricoul naționalei Braziliei, Roberto Firmino a contabilizat 55 de slecții, a înscris de 17 ori și a pasat decisiv în 7 rânduri. A câștigat Copa America cu naționala sud-americană, în anul 2019. 

În carieră, Roberto Firmino a mai jucat la Figueirense și Tombense, amândouă formații din țara natală. 

VIDEO. Golul marcat de Roberto Firmino în poarta Osasunei 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.