Special

Cum arată bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua » Igrasie, rugină, tencuială lipsă și pereți sparți

+12 Foto
Lângă tribune sistemul de avertizare pentru incendiu este rupt din perete, iar rigipsul este spart

Articol de Andrei Petrescu, Iosif Popescu (video)  —  sâmbătă, 11 martie 2023

Gazeta Sporturilor a vizitat bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua, construcție care a costat 6,2 milioane de euro, dar se află într-o stare deplorabilă la 10 ani de la inaugurare.

La puțin peste 10 ani de când a fost dat în folosință, pe 5 decembrie 2012, bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua se prezintă în condiții jalnice. Construit de Compania Națională de Investiții, ca parte a proiectului „Bazine de Înot”, pentru suma de 28 de milioane de lei, adică 6,2 milioane de euro la acea vreme, bazinul se află în prezent într-o stare deplorabilă. 

Gazeta a vizitat locul în care se antrenează și evoluează copii și seniorii care practică natație și polo la clubul Steaua și a observat numeroase probleme de infrastructură la bazin, igrasie, rugină, tencuială lipsă, pereți căzuți.

+12 Foto
Lângă tribune sistemul de avertizare pentru incendiu este rupt din perete, iar rigipsul este spart

La exterior, geamuri sparte, mașini de spălat și frigidere

Până să intrăm pe porțile bazinului am făcut un tur în exteriorul acestuia și am observat pe lateralul complexului geamuri sparte, acoperite cu folii în care înfășori mâncarea înainte de a o pune la cuptor. În spatele bazinului zac o poartă veche de polo și cabluri cu bile flotoare distinct colorate, folosite și abandonate. 

>

Mergem mai departe și dăm de o „groapă de gunoi”, unde, lipite chiar de peretele bazinului, se găsesc dulapuri, scaune, o mașină de spălat, anvelope, o cușcă de câine și chiar un frigider.

Intrarea te păcălește

Turul exteriorului s-a încheiat, mergem la interior. Cum pășim în pragul complexului privirea se îndreaptă spre numeroasele trofee obținute de echipele roș-albastre expuse în vitrine chiar în fața noastră. Pe gresia de jos este vopsită o stea, ca să-ți reamintească la ce club ai ajuns, în caz că uiți. 

Lângă, se află un magazin de unde oamenii își pot cumpăra un suc și ceva de mâncare. De-a lungul holului sunt așezate unul lângă altul numeroase ghivece cu flori. Nimic nu indică faptul că ar exista probleme.

18trofee de campioană a obținut echipa masculină a CSA Steaua, cel din urmă venind chiar în sezonul trecut

La interior o imagine horror

Urcăm scările spre tribună și deja observăm primele nereguli. Igrasie, fix pe pereții unde se află ușa cu „Acces tribună”. Nu uităm totuși că ne aflăm într-un bazin închis, unde este multă apă, adică umiditate, motiv pentru care apare această igrasie, așa că mergem mai departe. Intrăm pe ușă, aruncăm un ochi spre stânga, unde sistemul de avertizare pentru incendiu este rupt din perete, iar rigipsul este spart, ar încăpea o minge de fotbal prin respectiva gaură.

Pe lângă acestea, praf și mizerie. Ne uităm apoi la palierii din lemn care formează bolta acoperișului. De la baza lor pornesc bare din metal acoperite în totalitate de rugină. Rugină care se află și pe barele de protecție ale tribunelor. Înaintăm, iar pe pereți continuă să fie igrasie, de data aceasta diferită față de prima.

Mult mai accentuată, de o culoare maro, care se prelinge pe toată lungimea pereților. Aici nu poți da vina doar pe un mediu nefavorabil. Ne-am ridicat privirea spre tavanul bazinului și iar am rămas uimiți. Din cauză că bolta este formată din lemn, iar fizica nu iartă, în momentul în care afară temperatura este mai rece decât în interior se formează condens. 

Adică apa din bazin se transformă în vapori care urcă în aer ajungând în lemn. În timp, acest fenomen a făcut ca lemnul să putrezească, fiind în anumite locuri negru deja. De asemenea, din aceeași cauză apa ajunge să se scurgă din lemnul de deasupra, picurând în bazin.

Gazeta Sporturilor a cerut un punct de vedere oficial al celor de la CSA Steaua privind problemele de la bazin și despre data la care a fost efectuată ultima mentenanță a amplasamentului și cât a costat, dar nu a primit niciun răspuns până la data publicării articolului.

14cupe ale României a câștigat echipa masculină a CSA Steaua, ultima în 2023

+12 Foto
Lângă tribune sistemul de avertizare pentru incendiu este rupt din perete, iar rigipsul este spart

Citește și alte știri din sporturi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.