Liga 1

Ion Crăciunescu a venit cu două argumente » Ce spune despre faza controversată de la CSU Craiova - UTA

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, a dat verdictul în privința fazei din finalul meciului CS Universitatea Craiova - UTA 2-1.

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 11 martie 2023

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, și-a spus părerea în privința fazei din finalul meciului CS Universitatea Craiova - UTA 2-1.

UTA a cerut o lovitură de pedeapsă în al doilea minut al prelungirilor. Paul Anton a executat bine un corner, mingea s-a plimbat prin careul de 6 metri al oltenilor, apoi a ajuns la Patrick Pașcalău. Vârful de 17 ani al arădenilor a căzut după un presupus contact cu Popescu, portarul advers.

După ce a analizat faza, Ion Crăciunescu a ajuns la concluzia că trebuia acordat penalty. Faza a fost analizată în camera VAR, de Rareș Vidican și de Vlad Bârleanu, dar decizia inițială a lui Cătălin Popa a rămas valabilă.

Cele două argumente prezentate de Ion Crăciunescu după faza controversată de la CSU Craiova - UTA

„Aș începe cu sfârșitul. Eu spun că portarul plonjează direct pe piciorul adversarului, îl agață de piciorul drept. Ăsta e primul element. 

Al doilea: am văzut jucători care simulează în fel și chip, dar în cazul lui mi se pare că e o cădere normală, firească, în urma unei piedici. Părerea mea e că este lovitură de la 11 metri. Cu mâna stângă îi prinde piciorul drept”, a declarat Ion Crăciunescu la „Liga DigiSport”

Constantin Zotta: „Ar fi putut dicta penalty”

Constantin Zotta, un alt fost arbitru, este de părere că se putea acorda penalty pentru UTA, dar nu a fost la fel de categoric precum Ion Crăciunescu.

„De atins, îl atinge. Ce văd eu e că portarul încearcă să se ducă cu mâna dreaptă spre minge, dar nu ajunge, iar cu mâna stângă se duce la nivelul pulpei și îl atinge pe atacant. E o fază în zona gri, dar eu aș înclina mai mult că îl împiedică”, a spus Zotta la Orange Sport.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.