Campionate

Liverpool a tras toate gloanțele cu United » Înfrângere fără gol marcat cu ultima clasată

+8 Foto
Bournemouth - Liverpool/ foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Saturday, 11 March 2023

Bournemouth a câștigat cu Liverpool, 1-0, în etapa #27 din Premier League.

După 7-0 cu Manchester United în etapa trecută, Liverpool a început bine și pe terenul lui Bournemouth. Ultima clasată înaintea etapei a avut noroc în start de meci, când Van Dijk a fost aproape de gol. Stoperul a reluat cu capul spre poartă, după o centrare din corner. Portarul lui Bournemouth era bătut, dar a fost salvat de un coechipier, care a scos de pe linie. 

Micuța echipă engleză a răspuns rapid, prin Ouattara. El a scăpat singur cu Allison, l-a driblat, însă nu și-a făcut bine pașii. A ieșit mult din cadrul porții și a tras în plasa laterală. La poarta cealaltă, Robertson a ajuns în careu și a tras pe jos, la lung, fiind blocat de portarul Neto. 

Billing a marcat singurul gol al meciului

În cele din urmă, Bournemouth a deschis scorul, pe contraatac. Billing l-a învins pe Allison din fața porții, după o centrare din dreapta. Intrat la pauză în locul lui Elliot, Jota a fost aproape de egalare după 4 minute petrecute pe teren. L-a pus la treabă serios pe Neto, cu un șut năprasnic din afara careului.

Portughezul a contribuit și la umătoarea șansă de gol. A trimis cu capul periculos, Smith a fost lovit de minge în mână și arbitrul a dat penalty după consultare VAR. Salah a luat mingea să bată și a trimis lamentabil, departe de poartă. 

Liverpool a forțat egalare până la final, fără succes. Elevii lui Klopp nu au fost deloc inspirați în preajma porții adverse. Bournemouth chiar a plecat pe câteva contraatacuri periculoase, dar nu a mai marcat. 

+8 Foto
Bournemouth - Liverpool/ foto Imago Images

Liverpool a ratat șansa să urce pe locul 4

Bournemouth a scăpat temporar de ultimul loc, a urcat pe 16. Liverpool a ratat șansa să treacă peste Tottenham și să urce pe locul 4. „Cormoranii” au rămas pe 5.

FINAL. Bournemouth - Liverpool 1-0

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: Billing 28
  • Concluziile primei reprize: Liverpool a început tare meciul, a ratat două ocazii, prin Van Dijk și Robertson. Olandezul a trimis cu capul, dar mingea fost respinsă de pe linia porții. Bournemouth a răspuns prin Ouattara, care l-a driblat pe Allison, și-a făcut mingea prea lung și a tras în plasa laterală, din unghi. Billing a fost cel care a deschis scorul pentru Bournemouth, pe un contraatac.
  • Repriza a doua: Liverpool a primit un penalty după consultarea VAR, în urma hențului făcut de Smith. Salah a tras de la 11 metri, departe de poarta lui Neto. Liverpool a forțat egalare până la final, fără succes. Elevii lui Klopp nu au fost deloc inspirați în preajma porții adverse

Bournemouth - Liverpool, echipele de start:

Bournemouth: Neto - Smith, Stephens, Senesi, Kelly - Ouattara, Lerma, Billing, Anthony - Rothwell - Solanke
Antrenor: Gary O'Neil

Liverpool:  Allison - Arnold, Van Dijk, Konate, Robertson, Bajcetic, Fabinho, Elliot - Salah, Nunez, Gakpo
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: Vitality Stadium 
Arbitru: John Brooks

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.