Campionate

„Klopp dă startul boicotului” » Antrenorii și jucătorii din Premier League au refuzat să apară pe post

Jurgen Klopp/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Saturday, 11 March 2023

Jucătorii și antrenorii din Premier League au refuzat să apară la BBC, la interviurile de la finalul meciurilor din cadrul emisiunii „Match of the Day”, după ce postul TV l-a suspendat temporar pe Gary Lineker.

  • CONTEXT: În cursul zilei de marți, puterea executivă de la Londra a decis ca accesul oricărui imigrant care ajunge în mod ilegal în Insulă și care cere azil pe teritoriul Marii Britanii să fie interzis. 
  • Autoritățile britanice au decis ca aceia care sunt prinși că au ajuns în mod ilicit în Regat vor primi interzis de la posibilitatea aplicării pentru a obține cetățenia britanică în viitor, scriu cei de la BBC. 
  • Gary Lineker a criticat în termeni duri decizia: „E o politică nemăsurat de crudă împotriva celor mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit faţă de cel folosit de Germania în anii '30 (n.r. - Germania condusă de naziști”.

După ce Alan Shearer, Micah Richards și Ian Wright, analiștii BBC, au refuzat să apară pe post în semn de solidaritate cu Lineker, jucătorii și antrenorii din Premier League s-au alăturat și ei boicotului.

Primul mare antrenor care nu va apărea la interviul de la „Match of the Day” este Jurgen Klopp. Liverpool a deschis etapa #27 de Premier League, cu Bournemouth.

„Klopp dă startul boicotului”

„Klopp dă startul boicotului”, titrează Daily Mail. Conform sursei menționate, un purtător de cuvânt al Asociației Fotbaliștilor din Premier League a anunțat deja BBC că jucătorii nu vor participa la „Match of the Day”.

Mark Chapman, moderator la „Match of the Day Two” și „5Live” de la BBC, s-a alăturat și el boicotului, în semn de solidaritate cu Lineker. Nu își va prezenta emisiunile în acest weekend.

Shearer și Wright, solidari cu Lineker

„Am informat postul BBC că nu mă voi prezenta la ediția de mâine a emisiunii”, a scris Alan Shearer pe contul personal de Twitter. 

Ian Wright a avut și el un mesaj categoric: „Toată lumea știe ce înseamnă Match of the Day pentru mine, dar le-am transmis celor de la BBC că mâine nu voi fi acolo. Solidaritate”.

Wright a continuat cu un mesaj la podcastul „Wrighty House”: „Dacă o să îl dea afară pe Lineker, îmi dau demisia. Nu o să mai stau niciun moment acolo”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.