Liga 1

Venirea la FCSB = trădare! Antrenorul sare dintr-un conflict în altul și deja i-a enervat pe ultrași: „Nimeni nu-mi poate lua ce am în suflet!”

Valentin Iliev (42 de ani) este antrenorul cu Licență Pro propus de Mihai Stoica la FCSB. Antrenorul bulgar nimerește într-un conflict asemănător cu cel din țara natală.

Articol de David Marinescu  —  sâmbătă, 11 martie 2023

Valentin Iliev (42 de ani) este antrenorul cu Licență Pro propus de Mihai Stoica la FCSB. Antrenorul bulgar nimerește într-un conflict asemănător cu cel din țara natală.

Iliev ar reveni la FCSB în mijlocul conflictului dintre Gigi Becali și CSA pentru nume, siglă și palmares. Situația nu este însă străină pentru fostul fundaș. Și în Bulgaria a fost implicat într-un conflict asemănător.

Iliev, fost jucător la „Steaua Bulgariei”

ȚSKA Sofia, formația pentru care Iliev a evoluat în 2004-2007 și 2013-2015, a fost retrogradată în 2015 în al treilea eșalon. Nu a primit licență din cauza datoriilor acumulate. 

ȚSKA a promovat în liga a doua, a câștigat Cupa Bulgariei și a revenit după doar un an în prima ligă, după o fuziune cu Litex Loveci. În 2018, au cumpărat cu 4 milioane de euro brand-ul original.

Nu toți suporterii au acceptat însă fuziunea, iar în 2016 a apărut ȚSKA 1948 Sofia. A început în al patrulea eșalon și a ajuns în prima ligă după numai 4 sezoane, iar acum se luptă la titlu cu Ludogoreț și cu marea rivală, ȚSKA Sofia. 

Iliev a antrenat formația ultrașilor și a promovat-o în liga secundă, unde a fost demis după doar 4 meciuri. Până în decembrie 2022 a pregătit echipa secundă a clubului.

Fosta echipă a lui Iliev, înfrățită cu CSA Steaua

ȚSKA 1948 Sofia, echipa fanilor, este înfrățită cu suporterii CSA Steaua. Ultrașii celor două grupări au o relație de prietenie și chiar se sprijină reciproc, la meciuri, de câte ori au ocazia. 

Venirea la FCSB ar putea fi considerată o trăderea în familia formațiilor „militare” din România și Bulgaria. 

Iliev i-a enervat deja pe ultrașii bulgari!

Duminică va avea loc derby-ul dintre ȚSKA 1948 Sofia și ȚSKA Sofia, iar Iliev a vorbit pentru Sportal.bg despre derby; „Cu cine țin? A trecut ceva timp de când am încetat să mă uit la meciuri ca un fan. Acum mă uit la ele din perspectiva antrenorului. Sunt imparțial, mă interesează însă să văd ce vor propune antrenorii Toshko Yanchev și Sasha Ilic”.

Apoi, fostul fundaș bulgar a dat o declarație care îi va enerva pe ultrașii din Sofia: „Deși s-au întâmplat multe lucruri, nimeni nu poate lua ce am eu în suflet. Normal că vreau ca ȚSKA Sofia să câștige lupta cu Ludogoreț pentru titlu. Ce mi-a oferit ȚSKA și ce am oferit eu clubului sunt lucruri mai puternice decât orice”.

ȚSKA Sofia conduce clasamentul în Bulgaria cu 54 de puncte, urmată de Ludogoreț (50) și ȚSKA 1948 Sofia (45).

VIDEO. Lucian Filip a venit la conferința celor de la FCSB: „E o postură nouă pentru mine, sunt angajatul clubului, îmi doresc să pun în aplicare toate cunoștințele”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.