Campionate

Italienii, șocați de convocarea lui Compagno: „Chemarea lui la lot arată drama fobalului italian”

Andrea Compagno. Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 12 martie 2023

Italienii au rămas profund surprinși și uimiți când au văzut ce nume necunoscute pentru ei apar pe lista jucătorilor chemați din străinătate la lot pentru startul preliminariilor CE 2024.

Andrea Compagno (26 de ani) continuă să facă furori în presa italiană după ce a fost convocat de Roberto Mancini pe lista preliminară a Squadrei Azzura.

Retegui și Compagno, surprizele lui Roberto Mancini

„Alături de ilustrul anonim Mateo Retegui, care a dat 6 goluri în 6 jocuri pentru Tigre în Argentina în acest debut de campionat, Roberto Mancini l-a convocat pe Andrea Compagno, golgheter cu Steaua București în România, după câteva sezoane petrecute în Serie D și San Marino”, este deschiderea articolului publicat de «Il Fatto Quotidiano»”, jurnal din Roma.

Roberto Mancini, săpând după atacanți în ligile inferioare

Roberto Mancini a anunțat lista jucătorilor chemați din străinătate la lot pentru startul preliminariilor CE 2024 și a surprins prin alegerile făcute.

„Săracul Mancini. Obișnuit ca fotbalist să joace alături de Gianluca Vialli și Christian Vieri și obișnuit ca antrenor să lucreze cu patroni bogați, care i-au adus cei mai buni atacanți în mercato, de la Adriano și Ibrahimovic, la Balotelli, Drogba și Aguero, acum își pune mâinile în cap, în ciuful său grizonant, pentru a căuta cu săptămânile în categoriile inferioare și campionatele cele mai improbabile ca să găsească un vârf decent pentru națională

Ceea ce înainte era o problemă acum a devenit autentică dramă; fotbalul italian nu mai produce atacanți!”, scrie sursa citată.

Italienii au rămas surprinși: „S-a depășit acum orizontul scoutingului”

E adevărat că Mancini ne-a obișnuit cu convocări , anticipând recomandările cluburilor, de genul Zaniolo, Raspadori și Gnonto, toate descoperir ale sale, dar acum s-a depășit orizontul scoutingului: e suficient să marchezi o mână de goluri într-un campionat de al doilea sau al treilea nivel ca să fii luat în considerație la națională.  

Și asta semnifică faptul că nivelul acestei echipa naționale a scăzut mult, cu adevărat. Nu mai este nimic de ascuns, nicio aprență de salvat. Chiar și selecționerul a recunoscut, candid, într-un recent interviu în care apărea îngrijorat, trecând în revistă lista atacaților avuți la dispoziție”, se continuă în editorialul publicat zilele trecute.

16 goluria marcat Andrea Compagno în acest sezon de Superliga, pentru FCSB, fiind golgeterul competiției, alături de Dugandzic

CV-ul lui Andrea Compagno

  • A fost crescut de Catania
  • În Italia a jucat în eșaloanele inferioare pentru Pinerolo, Argentina, Borgosesia și Nuorese
  • În 2020 FCU Craiova l-a adus de la Tre Fiori din San Marino
  • 26 de goluri a înscris pentru FCU Craiova în 61 de jocuri
  • 16 goluri în 24 de partide a înscris până acum în acest sezon de Superligă

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.