Campionate

Nu le-a venit să creadă când au citit audiențele » Ce s-a întâmplat după interzicerea vedetei postului

Rămasă fără prezentatorul Gary Lineker (62 de ani), ediția de sâmbătă a emisiunii Match of the Day a obținut cea mai bună audiență din anul 2023.

Articol de Adrian Jitea  —  Sunday, 12 March 2023

Rămasă fără prezentatorul Gary Lineker (62 de ani), ediția de sâmbătă a emisiunii Match of the Day a obținut cea mai bună audiență din anul 2023. 

  • CONTEXT: În cursul zilei de marți, puterea executivă de la Londra a decis ca accesul oricărui imigrant care ajunge în mod ilegal în Insulă și care cere azil pe teritoriul Marii Britanii să fie interzis. 
  • Autoritățile britanice au decis ca aceia care sunt prinși că au ajuns în mod ilicit în Regat vor primi interzis de la posibilitatea aplicării pentru a obține cetățenia britanică în viitor, scriu cei de la BBC. 
  • Gary Lineker a criticat în termeni duri decizia: „E o politică nemăsurat de crudă împotriva celor mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit faţă de cel folosit de Germania în anii '30 (n.r. - Germania condusă de naziști”.

Match of the Day, cea mai urmărită emisiune sportivă a postului BBC, a rulat sâmbătă în sistem de avarie, fără prezentatorul Gary Lineker și fără echipa de specialiști.

Record de audiență fără Lineker

Show-ul a fost mult mai scurt și a conținut doar rezumatele meciurile disputate în Premier League. Audiența a fost enormă. Peste 2,5 milioane de persoane au stat în fața televizoarelor, cu aproape 500.000 de oameni mai mult decât sâmbătă trecută. 

Emisiunea nu mai avusese o audiență atât de mare de pe 5 noiembrie 2022.

Gary Lineker a primit o ofertă de 3 ori mai mare: 4,5 milioane

În mijlocul crizei, The Sun anunță că Lineker a primit deja o ofertă. BT Sport i-a propus un salariu de trei ori mai mare.

  • 1,5 milioane de euro câștigă anual la BBC.
  • 4,5 milioane de euro ar primi dacă ar semna cu BT Sport.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.