Campionate

Strizu de la PSG! Vedetele francezilor râd de antrenor » Ce spun despre el în vestiar

Jucătorii de la PSG nu îl mai respectă pe Galtier // Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 12 martie 2023

La pauza meciului cu Olympique Marseille, pierdut de parizieni cu 1-2 în „optimile” Cupei Franței, Christoph Galtier (56 de ani) le-ar fi spus jucătorilor doar să-și păstreze calmul, pentru că sunt mai buni decât adversarii.

Pentru PSG, sezonul nu e negru, dar nu poate fi nici bun. Eliminările din „optimile” Champions League și ale Cupei Franței apasă mult, mai ales asupra antrenorului Christophe Galtier. Și a directorului sportiv Luis Campos, cel care a insistat pentru aducerea la Paris a actualului tehnician, cei doi lucrând împreună la Lille în 2020-2021, când au cucerit titlul în Ligue 1.

Situația seamănă cu cea de la FCSB, unde antrenorul nici măcar nu avea voie în vestiar și a fost ridiculizat pentru că nu știa jucătorii. Pe Billel Omrani îl striga Mirel, în timp ce pe Darius Olaru, căpitanul „roș-albaștrilor” nu l-a recunoscut.

Christophe Galtier: „Rămâneți în formulă compactă la mijlocul terenului”

Francezul Romain Molina, jurnalist de investigație care a făcut de-a lungul timpului reportaje și anchete pentru The Guardian, CNN, BBC și New York Times, a dezvăluit cum este privit antrenorul în vestiar, pe Parc des Princes.

Mai mulți jucători roș-albaștri nu îl respectă pe Galtier, râd de el și spun: „Parcă e un profesor de educație fizică”.

Sursele lui Molina au povestit ce le-a zis antrenorul la pauza meciului cu Marseille, pierdut de PSG pe Stade Velodrome, 1-2 în optimile de finală ale Cupei Franței. Doar atât: „OK, băieți! Păstrați-vă calmul, sunteți mai buni decât ei! Trebuie să-l găsiți pe Neymar, trebuie să-l găsiți pe Messi. Și rămâneți în formulă compactă la mijlocul terenului”.

Christophe Galtier: „Avem unitate în echipă, să nu vă îndoiți de acest lucru”

După ultima etapă, în care PSG a învins cu 2-1 la Brest, golul victoriei în ultimul minut (Mbappe), Galtier a discutat cu jurnaliștii francezi. „Avem unitate în echipă, să nu vă îndoiți de acest lucru”, a declarat tehnicianul, anunțând: „Trebuie să fim campionii Franței”.

Dacă vor încheia primii actuala stagiune, parizienii vor avea 11 titluri, record în Ligue 1. Se vor desprinde de Saint-Etienne (10).

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.