Campionate

Gary Lineker a câștigat lupta cu BBC » Se întoarce pe post și pe social media. Mesajul emoționant după revenire

Gary Lineker a câștigat lupta cu BBC. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 13 martie 2023

Gary Lineker (62 de ani), cel mai bun crainic și analist britanic, va fi din nou prezentatorul Match of the Day la BBC începând de sâmbătă, după ce fusese suspendat temporar pentru că a comparat decizia anti-imigranți a guvernului cu Germania nazistă.

Gary Lineker, cel care nu tace niciodată când crede că are dreptate, a incendiat Guvernul britanic comparându-l cu Germania nazistă după ce autoritățile au anunțat că imigranții ce ajung ilegal pe Insulă, traversând Canalul Mânecii pe bărcile pneumatice, nu vor mai putea aplica pentru azil.

BBC nu a cedat presiunii partidului de la putere pentru a-l concedia pe Gary Lineker

Directorul general BBC, Tim Davie, l-a suspendat temporar pe fostul mare fotbalist, crainicul-vedetă, plătit cu 1,5 milioane de euro anual, și tot ce înseamnă sport la postul public de televiziune și radio a căzut, pentru că prezentatorii, analiștii, invitații și reporterii au refuzat să mai lucreze. Tot ca semn de solidaritate, jucătorii și antrenorii din Premier n-au mai vrut să dea interviuri la BBC.

Deși reprezentanții Partidului Conservator (aflat la putere, cu Rishi Sunak prim-ministru) au făcut presiuni ca prezentatorul în vârstă de 62 de ani, din 1999 showman-ul emisiunii Match of the Day, să fie dat afară, Davie l-a rugat pe Lineker să se întoarcă

BBC nu-și putea permite să piardă un asemenea as, mai ales că aflase că BT Sport îi oferise un salariu de 4,5 milioane anual. Și, dacă l-ar fi concediat, ar fi trebuit să-i plătească multe milioane ca despăgubiri.

Gary Lineker, fără restricții pe social media

Astăzi, conflictul s-a dezamorsat. BBC a anunțat că Lineker va reveni la pupitrul MOTD de sâmbătă, 18 martie. „Gary este o parte importantă a BBC și știu ce înseamnă BBC pentru el. De-abia aștept să-l văd prezentând emisiunea în weekend”, a declarat Tim Davie. 

Acesta le-a cerut scuze telespectatorilor. Și, cel mai important, Lineker va putea folosi fără restricții social media. Are 8,8 milioane de followers pe Twitter.

Nu putea lipsi un tweet al lui Gary. „După câteva zile suprarealiste, sunt încântat că am găsit o cale de a naviga prin această furtună. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul incredibil, în special colegilor de la BBC Sport, pentru remarcabila dovadă de solidaritate. Fotbalul este un joc de echipă, dar susținerea lor a fost copleșitoare”.

Gary Lineker: „Nu se pot compara cu fuga de teama războiului”

Lineker a mai transmis: „Prezint sport la BBC de aproape trei decenii și sunt extrem de mândru să lucrez la cea mai bună și corectă televiziune din lume. Sunt nerăbdător să fiu din nou în scaunul MOTD”.

Încă un gând, la final: „Oricât de grele au fost ultimele zile, pur și simplu nu se pot compara cu fuga de acasă de teama persecuției sau războiului pentru a te refugia într-o țară îndepărtată. E emoționant să vezi empatia voastră față de necazul lor”.

>

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.