Liga 1

Clachează iar? Mititelu are amintiri de coșmar din precedentul „decisiv” pentru o calificare

+13 Foto
Cu 25.000 de spectatori în tribunele vechiului „Oblemenco”, Universitatea a clacat. A cedat la limită cu FC Vaslui, 0-1 / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Dinu  —  Tuesday, 14 March 2023

FCU Craiova a ratat o primă șansă de a se califica în play-off, pierzând la limită duelul crâncen cu Hermannstadt, scor 0-1, și are în față acum „finala” cu Sepsi. 

  • Ultimul loc de play-off se decide joi, de la ora 21:00, când la Sf. Gheorghe se întâlnesc Sepsi și FCU Craiova. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1

Cu o victorie la Sibiu, alb-albaștrii ar fi fost siguri de locul 6, după ce Sepsi a plecat învinsă din deplasarea cu FCSB. Acum, echipa lui Adrian Mititelu e obligată să nu piardă joi, la Sfântu Gheorghe, în rejucarea meciului care a produs scandalul începutului de an în fotbalul românesc. 

FCU a cedat duminică primul meci din noiembrie încoace și s-a expus serios înaintea confruntării cu Sepsi. Dacă pierd în Covasna, alb-albaștrii vor rămâne în afara obiectivului setat de Mititelu, deși, imediat după decizia Comisiei de Recurs, păreau în pole-position pentru obținerea biletelor de play-off.

Mititelu are amintiri de coșmar dintr-un alt „decisiv”

Va fi unul dintre cele mai importante meciuri de la reînființare pentru clubul lui Mititelu, care a mai fost în postura de a juca un meci decisiv în 2009, cu doi ani înainte ca echipa s-o ia definitiv la vale. Iar amintirile de atunci nu-s cele mai plăcute pentru olteni. În ultima etapă a acelui sezon, Craiova avea nevoie să bată Vasluiul lui Porumboiu pentru a se califica în preliminariile Europa League.

Fusese cel mai bun parcurs al juveților din acei ani. Cu frații Costea pe val, oltenii le învinseseră cu „artificii” pe Dinamo (2-0), CFR (4-1) sau Rapid (3-0 în Giulești). În ultima rundă, Craiova avea nevoie de o victorie sau de un egal cu FC Vaslui (alb-albaștrii puteau termina pe loc de Europa chiar și cu o înfrângere, în cazul unui joc favorabil al rezultatelor) pentru a face în premieră pasul spre Europa în „era Mititelu”.

Cu 25.000 de spectatori în tribunele vechiului „Oblemenco”, FC Universitatea de pe atunci a clacat. A cedat la limită, 0-1, cu golul lui Wesley care a năruit speranțele europene ale „leilor”. După meci, fanii furioși au vandalizat stadionul și au aruncat cu zeci de scaune pe pista de atletism. 

+13 Foto
Cu 25.000 de spectatori în tribunele vechiului „Oblemenco”, Universitatea a clacat. A cedat la limită cu FC Vaslui, 0-1 / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Nu mai contează banii, nu mai contează nimic înaintea unei astfel de partide. Suntem motivaţi sută la sută. E meciul nostru, finala a patru ani de muncă şi vom muri pe teren!

- Mircea Bornescu, înainte de Craiova - Vaslui 0-1

VIDEO Spovedania lui Florin Costea: „Adrian Mititelu mi-a fost ca un tată”

>

Citește și alte știri despre FCU Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.