Campionate

Rusia participă la primul turneu, după ce a fost exclusă de UEFA și FIFA! Ce adversari va avea + aduce și sponsorul competiției

Foto: Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 13 March 2023

Rusia, naționala antrenată de Valeri Karpin, va participa în vară la un turneu organizat în Asia Centrală, între 9 și 21 iunie, a anunțat federația din Tadjikistan.

Exclusă din toate competițiile de FIFA și UEFA, și la nivel de naționale, și la echipe de club, din primăvara lui 2022, după începutul războiului din Ucraina, Rusia caută soluții. Și le-a găsit în Asia! 

Rusia vine și cu sponsorul competiției

Pentru selecționata antrenată de Valeri Karpin, ar fi găsit o variantă, dar la nivel foarte mic. Secretarul de presă al federației din Tadjikistan, Faridun Saliev, a dezvăluit că reprezentativa Rusiei va juca în prima ediție a turneului organizat de Asociația Asiei Centrale în acest an, între 9 și 21 iunie, potrivit site-ului Tribuna.com.

Cei șase membri, Tadjikistan, Iran, Uzbekistan, Kârgâzstan, Turkmenistan și Afganistan, au confirmat participarea. Li se va alătura și Rusia, sponsorul competiției urmând să fie gigantul energetic Gazprom.

Rusia a renunțat la planul de a se muta în Asia

Forul de la Moscova a încercat la începutul anului să se rupă de UEFA și să se mute în confederația asiatică, dar a renunțat la plan. În schimb, a acceptat să evolueze în turnee amicale cu naționale de pe continentul asiatic. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.