Liga 1

Interziși, dar prezenți pe stadioane » Sepsi în alertă: cum vor ultrașii lui FCU Craiova să intre la „finala” de joi

Articol de Viorel Tudorache, Aurelian Botezatu  —  marţi, 14 martie 2023

Ultrașii lui FCU Craiova vor să cumpere bilete pe cont propriu, pentru a-și încuraja favoriții la „finala” cu Sepsi, joi, ora 21:00, la Sfântu Gheorghe.

  • După decizia Comisiei de Recurs, Sepsi - FCU Craiova se rejoacă din minutul 0. Partida are loc joi, de la ora 21:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport

Meciul Sepsi - FCU Craiova, din etapa a 23-a, întrerupt de arbitrul Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene, se rejoacă joi, la Sfântu Gheorghe, din minutul 0.

Comisia de Recurs a FRF a anulat decizia dată de Comisia de Disciplină, 3-0 pentru Sepsi la „masa verde", dar a rămas valabilă măsura interzicerii galeriei FCU sau a propriului grup de suporteri pentru șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru.

Suporterii lui FCU Craiova, la meciuri fără însemnele clubului

Cu toate astea, fanii FCU și-au însoțit echipa în deplasări, pe cont propriu. Au fost câteva zeci la meciul cu Chindia (0-0), de la Ploiești, și peste 1.000, duminică, la partida cu Hermannstadt (0-1). 

Suporterii olteni n-au voie să intre pe stadion cu însemnele clubului, cu fulare, steaguri, mesaje și alte accesorii specifice galeriilor din peluză. Fără tobe, fără portavoce sau alte instrumente de amplificare.

Biletele la Sepsi - FCU Craiova se pun în vânzare azi

Cei de la Sepsi sunt în alertă. Covăsnenii se așteaptă ca fanii Craiovei să cumpere bilete și la „finala pentru ultimul loc în play-off". Organizatorii pun de azi în vânzare tichetele, iar legea nu le permite să-i blocheze pe cei care țin cu FCU. 

Din informațiile GSP, vor fi disponibile 6.700 de tichete. Sepsi are 800 de abonați. Conform protocolului în astfel de cazuri, sectorul oaspeților este închis. Sepsi îl poate deschide doar pentru propriii suporteri în cazul în care există solicitări. 

„Ar fi bine ca Sepsi să ceară LPF să poată să vândă bilete fanilor Craiovei într-un sector separat, pentru a nu sta amestecați printre suporterii lui Sepsi. S-ar evita astfel posibile incidente", transmit fani olteni care vor să-și însoțească echipa la Sf. Gheorghe.

Cum explică Hermannstadt prezența fanilor FCU Craiova la meci

Clubul Hermannstadt a explicat pentru GSP cum au ajuns cei peste 1.000 de fani olteni la meciul de la Sibiu. 

„Ca să respecte decizia Comisiei de Disciplină, AFC Hermannstadt nu a scos la vânzare bilete la peluza sud a Stadionului Municipal Sibiu, locație destinată oaspeților la fiecare meci pe teren propriu. Cei care au susținut-o pe FCU Craiova la meciul de duminică seara au cumpărat bilete în Tribuna 2, sectorul C1", a precizat Valentin Bisericescu, responsabil Ordine și Siguranță AFC Hermannstadt. Oficialul a mai menționat că fanii olteni s-au comportat fair-play.

Merg în Secuime cu mare simpatie față de oamenii de acolo. Vreau ca după meci să ne strângem mâna cu sportivitate. Ambele echipe merită să fie în play-off, care e mai bună să se califice!.

- Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

VIDEO Cristiano Bergodi, declarații după eșecul cu FCSB: „FCU Craiova are prima șansă la calificarea în play-off”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.