Atletism

Două medalii de argint pentru România la Cupa Europei de aruncări

Bianca Ghelber și Alin Firfirică. Foto: Facebook @fratletism

Articol de Sebastian Vasile  —  marţi, 14 martie 2023

Delegația României a încheiat duminică participarea la Cupa Europei de aruncări, care s-a desfășurat la Leiria, în Portugalia, cu două medalii de argint. 

Prima a fost câştigată, sâmbătă, de Alin Firfirică la aruncarea discului, iar cea de-a doua, duminică, de Bianca Ghelber în proba de aruncare a ciocanului. 

Două medalii de argint pentru România la Cupa Europei de aruncări

Campioană europeană en titre, românca a avut drept cea mai bună aruncare una de 71,52 m, fiind depășită doar de italianca Sara Fantinicu, 73,26 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului. 

La ediţia trecută, Alexandru Novac a înregistrat cea mai bună evoluţie din delegaţia română, ocupând primul loc la aruncarea suliţei. Ghelber a fost a noua la ciocan, iar Firfirică al şaselea la disc.

În clasamentul pe medalii, România a ocupat locul 12, din 22 de țări care au punctat. Primele trei națiuni au fost Ucraina, Germania și Portugalia.

România a fost reprezentată de opt atleți la Cupa Europei de aruncări

România a fost reprezentată de opt atleți la Cupa Europei de aruncări de iarnă, care s-a desfășurat la Leiria, în Portugalia: Mihăiță Micu (CSM Vaslui) – ciocan, Alin Firfirică (CSA Steaua București, CSM Onești) – disc, Marius Musteață (CSA Steaua București) – greutate, Denis Both (CSM Arad) – suliță. 

Cel din urmă a ocupat locul șase, cu 4136 puncte. Pe podium au urcat echipele Spaniei (4318 p), Portugaliei (4269 p) și Franței (4162 p).

Foto: Facebook Federaţia Română de Atletism

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.