Rugby

Naționala României, două meciuri-test înaintea de Cupa Mondială din Franța » Pe cine vor înfrunta „stejarii”

Naționala de Rugby a României va disputa, pe data de 12 august, la Tbilisi, un meci amical împotriva echipei naționale a Georgiei.

Articol de Vlad Roșu  —  marţi, 14 martie 2023

Naționala de Rugby a României va disputa, pe data de 12 august, la Tbilisi, un meci-test împotriva echipei naționale a Georgiei. 

„Stejarii” își vor măsura forțele cu naționala gruzină înaintea Cupei Mondiale din Franța, care va fi organizată în perioada 8 septembrie - 28 octombrie, a anunțat Federația Română de Rugby. România face parte din grupa B, alături de Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga. 

De cealaltă parte, Georgia face parte din grupa C, alături de Țara Galilor, Australia, Fiji și Portugalia. 

România, amicale cu Georgia și Italia, înaintea Cupei Mondiale de Rugby 

Pe lângă testul cu naționala Georgiei, România va disputa o partidă și împotriva echipei naționale a Italiei, pe data de 19 august. Locația și ora de începere urmează să fie comunicate ulterior, a mai precizat Federația Română de Rugby. 

Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby: „Avem nevoie de meciuri puternice în care echipa să crească”

Alin Petrache (46 de ani), președintele Federației Române de Rugby, speră că cele două partide amicale vor ajuta naționala României în vederea turneului final din Franța, din toamnă. 

„Avem nevoie de meciuri puternice în care echipa să crească și să concretizeze toată pregătirea intensă care va fi în lunile următoare pentru participarea la Cupa Mondială. 

După Italia, am reușit să avem și acest meci cu Georgia, un meci care, ca întotdeauna, se anunță extrem de puternic. Dincolo de rivalitatea sportivă între cele două echipe este un respect câștigat pe teren de-a lungul anilor, este un fair-play care stă la baza valorilor rugby-ului. 

Ne bucurăm că vom avea acești adversari care ne vor forța să dăm ce e mai bun, să ne depășim limitele pentru a putea merge cât mai bine pregătiți la Cupa Mondială”, a precizat Alin Petrache. 

Programul naționalei României la Cupa Mondială de Rugby din Franța 

România va debuta în grupele Cupei Mondiale din Franța cu Irlanda, pe 9 septembrie, la Bordeaux. Ultimul meci al „stejarilor” din grupe se va juca pe 8 octombrie, la Lille, cu Tonga. Mai jos, programul integral. 

  • România - Irlanda: 9 septembrie, la Bordeaux 
  • România - Africa de Sud: 17 septembrie, la Bordeaux
  • România - Scoția: 30 septembrie, la Lille
  • România - Tonga: 8 octombrie, la Lille

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.