Opinii

Derby-ul care n-a fost!

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  marţi, 14 martie 2023

Disputat în Gruia, duelul clujean dintre CFR și U nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, ca desfășurare și ca spectacol, din pricina oaspeților. Deși însoțiți de o galerie importantă, o bilă albă gazdelor pentru că au pus numai 10 lei intrarea la peluză, "studenții" au făcut un meci sub orice critică. De uitat. Au pierdut repede, căci tabela de marcaj a arătat 3-0 încă de la pauză, ba și fără drept de apel.

Să mă ierte Sabău, al cărui come-back a retrezit multe ambiții pe Cluj Arena, însă formația lui, depășită luni seara la toate capitolele, a părut una de amatori. De diletanți. Complet diferită față de cea învingătoare cu FCSB și cu Farul. Din altă categorie. Parcă străină.

De acord că U poate invoca absențele experimentaților Chipciu și Nistor. Ca și, colac peste pupăză, accidentarea căpitanului R. Pires, silit să părăsească terenul în minutul 59. Dar nici asemenea argumente nu scuză impresia deplorabilă lăsată de o echipă a cărei imagine au mai salvat-o suporterii. Spre lauda lor, inclusiv la 0-3, fanii "șepcilor roșii" cântau de mama focului și își încurajau favoriții. Degeaba, aceștia aveau urechile cusute.

Greu de explicat de ce "Moțul" s-a cramponat de sistemul cu 3 în linia de fund și n-a renunțat la el când s-a lămurit, treabă simplă, că e penibil. Falimentar. Și mai greu e însă de înțeles, chiar imposibil, ce i-a apucat pe elevii lui Sabău să comită 3 hențuri în careu, ca și când Ispas, Remacle și Pițian, autorii lor, ar fi jucat handbal, nu fotbal! În cazul în care Krasniqi n-ar fi ratat ultima lovitură, parată de Gorcea, CFR ar fi câștigat la o diferență și mai mare. Care n-ar fi surprins pe nimeni, era pe deplin meritată.

De precizat că toate penalty-urile au fost corect acordate. Chiar dacă Pițian l-a ironizat pe "centralul" Marcel Bârsan că "n-a dat henț și la portar"! A mirat însă amănuntul că Bârsan l-a văzut doar pe primul, iar penalty-urile 2 și 3 le-a fluierat abia după ce Istvan Kovacs i-a atras atenția din camera VAR că trebuie să meargă la monitor. Altfel, exceptând momentul din startul partidei în care n-a intervenit când gazonul se umpluse de fumigene aruncate din public, MB a arbitrat bine. Decent.

În ceea ce o privește pe CFR, dincolo de faptul că Dan Petrescu a amintit din nou că echipa lui a disputat deja 51 de partide în actualul sezon, "Bursucul" dacă nu s-ar plânge n-ar mai fi el!, campioana s-a respectat. Stăpână pe ea și pe situație, cu Cr. Manea, Camora, Deac și Muhar neobosiți, a confirmat că rămâne aceeași trupă serioasă și solidă, minuțios organizată, pregătită să amendeze prompt cea mai mică eroare a adversarului.

Sabău "a citit-o" perfect. Cu CFR n-ai voie să comiți nicio greșeală pentru că nu te iartă. Te sancționează fără întârziere. Dacă le-a transmis asta elevilor săi, acestora le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe cealaltă. Se întâmplă și la case mai mari, important e să fi însemnat doar un accident.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.