Liga 1

Îl judecă de o lună! Antrenorul riscă să rămână șomer din cauza Comisiilor: „Toți sunt influențați”

Ilie Poenaru, în stânga

Articol de Remus Răureanu  —  miercuri, 15 martie 2023

Comisia de Disciplină l-a suspendat pe Ilie Poenaru, 46 de ani, pentru patru etape. Antrenorul a contestat sancțiunea la „Recurs”, dar a doua comisie nu mai termină procesul. Ilie e liber de contract și pedeapsa pe care o poartă îi împuținează șansele de a-și găsi un job nou

Ilie Poenaru a fost suspendat în decembrie și de atunci încă nu a reușit să parcurgă cu cazul lui cele două comisii ale Federației. Comisia de Disciplină i-a aplicat pedeapsa pe 18 decembrie. Fiindcă a durat mult până când a primit motivarea primei instanțe, Poenaru s-a putut adresa Comisiei de Recurs abia în februarie.

Îl judecă de o lună pe Ilie Poenaru

De atunci, recursul lui tot e judecat fără să apară vreun verdict! Ilie a condus o singură formație în sezonul acesta, pe UTA, și ar mai avea dreptul să semneze cu o altă echipă, doar că suspendarea rămasă în vigoare îi scade șansele de a fi angajat undeva. 

„Au fost cluburi care m-au contactat. Faptul că ar trebui să stau în tribună în primele patru meciuri contează, îi influențează pe toți cei care intră în discuții cu mine”, explică antrenorul.

Ce i se reproșează lui Ilie Poenaru: „Prea te-ai comportat ca un «principal»!”

Comisia de Disciplină l-a suspendat pe Poenaru când el fusese deja demis de la UTA, așa că nu a executat nicio etapă din pedeapsa care i-a fost fixată. Sancțiunea a rămas valabilă și le sperie pe cluburile care ar fi interesate de serviciile sale. Ilie speră să scape de suspendare sau măcar să obțină o reducere a ei.

În motivare, prima comisie a susținut că el „a transmis indicații în timpul partidelor ca un antrenor principal”. Adică a petrecut prea mult timp la marginea terenului și s-a comportat, în general, ca șef al staff-ului tehnic, în condițiile în care el posedă doar licența A, de secund. „Principalul” din acte e Marin Dună, posesor al licenței Pro, calificarea maximă din antrenorat.

122 de meciuri pe prima scenă are Poenaru, cele mai multe la Clinceni

Regulamentul prevede că trei persoane au dreptul să dea indicații: directorul tehnic, antrenorul principal și secundul. Fără să specifice cât timp are voie fiecare dintre ei să petreacă la marginea terenului.

Federația a aprobat în Comitetul Executiv o regulă potrivit căreia tehnicienii precum Dună, care folosesc licența Pro pentru a fi secunzii unora care nu sunt calificați ca „principali”, să fie suspendați pentru doi ani, iar cluburile care-i angajează să fie amendate. 

VIDEO. Toate detaliile înaintea „decisivului” pentru play-off, Sepsi - FCU Craiova:

>

Mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.