Nationala

Porumboiu tranșează conflictul Hagi - Iordănescu: „E fraier”

Adrian Porumboiu a vorbit despre atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 14 martie 2023

Adrian Porumboiu a vorbit despre atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu, „Regele” fiind nervos pentru că numele fiului său, Ianis, nu apare pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile din finalul lunii martie, cu Andorra (25 martie), respectiv Belarus (28 martie), din preliminariile Euro 2024.

Fostul arbitru internațional e de părere că Edi Iordănescu trebuia să-l includă pe lista preliminară pe mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani al lui Rangers și face o paralelă cu relația profesională dintre fotbalistul Gheorghe Hagi și selecționerul Anghel Iordănescu.

Adrian Porumboiu: „Edi Iordănescu e fraier că nu l-a convocat pe Ianis Hagi”

„Gică Hagi l-a făcut mare pe Anghel Iordănescu. Iar Ianis poate să-l facă mare pe Edi Iordănescu. Aici, fiecare înțelege ce vrea. E păcat că nu l-a selecționat Edi pe Ianis. Gică Hagi are dreptate. Edi e fraier. Trebuia să știe că Gică Hagi a contribuit la valoarea lui Anghel Iordănescu. A fost cel mai important jucător al naționalei, în timpul în care a fost antrenor tatăl lui.

Edi e fraier, pentru că așa se putea întâmpla și cu Ianis pentru el. Nu l-am înțeles. Trebuia să vadă și în perspectivă. Acum, poate nu avea cum să-l joace. Dar are nevoie să fie în lot, ca să simtă că îi dai importanță. Când va fi apt de joc sută la sută, Ianis va ajuta foarte mult naționala”, a declarat Adrian Porumboiu pentru as.ro.

Trebuia Ianis Hagi convocat?

De la revenirea pe teren într-un meci oficial, consemnată pe 28 ianuarie, la un an și 7 zile de la accidentarea gravă pe care a suferit-o la genunchiul drept, Ianis Hagi nu a fost o prezență constantă la Rangers.

A jucat în doar 5 dintre cele 9 meciuri ale scoțienilor, o singură dată mai mult de 20 de minute. Iar la meciurile tari, finala Cupei Ligii cu Celtic și deplasările din campionat cu Livingston și Rangers, antrenorul Michael Beale nu l-a folosit deloc.

Ianis nu are gol sau assist de la revenire.

Ianis este sănătos acum. Joacă puțin, nu poate mai mult, dar e sănătos. Adevărul este că nu a fost convocat nici măcar pe listă. Atunci, eu ca fost jucător și om de fotbal, vin și spun că Ianis nu e important pentru echipa națională și antrenor. Dacă era important, ar fi fost pe lista stranierilor! 

- Gică Hagi

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.