Liga 1

Play-off-ul la putere! Doar 4 echipe din SuperLigă dau jucători în cel mai bun „11” din sezonul regular

Edjouma și Deac, în poză, sunt în echipa ideală din sezonul regulat al SuperLigii // foto: Imago Images

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Wednesday, 15 March 2023

Cel mai bun „11” din Liga 1 aferent primelor 30 de etape, adică sezonul regular, cuprinde jucători de la numai 4 echipe, toate de pe locuri de play-off.

Pe baza cifrelor și monitorizărilor firmei InStat, cel mai bun „11” al primelor 30 de etape din Liga 1 este format exclusiv din jucători de la formații din play-off. Dar nu de la toate cele 6 formații, singurele care n-au reprezentant fiind cele două cluburi din Craiova.

Universitatea este sigură de locul în play-off, FCU are de jucat un meci decisiv cu Sepsi OSK pentru a prinde locul 6. Oltenii au nevoie de cel puțin un egal în deplasare, la Sf. Gheorghe, pentru a prinde grupa celor mai bun echipe din campionat.

4 echipe din SuperLigă dau jucătorii celui mai bun „11” din sezonul regular

FCSB, locul 3, la 7 puncte de liderul Farul, este echipa care dă cei mai mulți fotbaliști în „11-le” ideal al campionatului, nu mai puțin de 4. Urmează CFR Cluj cu 3, apoi Farul și Rapid cu câte două nume.

Echipa ideală este creionată în funcția de indicele InStat al fotbaliștilor, iar la stabilirea acesteia au fost luați în calcul doar jucătorii care au bifat cel puțin 50% din totalul minutelor posibile.

Așa arată cel mai bun „11” din Liga 1 după sezonul regular

H. Moldovan (Rapid) - Cr. Manea (CFR), Yuri (CFR), M. Popescu (Farul), J. Morais (Rapid) - Șut (FCSB) - Deac (CFR), Edjouma (FCSB), Oct. Popescu (FCSB) - Alibec (Farul), Compagno (FCSB)

>

Mai multe știri din SuperLigă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.