Liga 1

O căruță de bani și postul de antrenor! » Mizele reale puse în joc la Sepsi - FCU Craiova, „finala” pentru play-off

Sepsi OSK - FCU Craiova se va rejuca din minutul 1

Articol de Viorel Tudorache  —  miercuri, 15 martie 2023

Ultima echipă calificată în play-off, care va fi decisă în urma meciului Sepsi OSK - FCU Craiova, își asigură sute de mii de euro în plus din drepturile TV și o rețetă financiară net superioară din vânzarea biletelor.

  • Sepsi OSK - FCU Craiova este ultimul meci din sezonul regulat al SuperLigii, programat joi, 16 martie, de la ora 21:00, pe PrimaSport 1, OrangeSport 1 și DigiSport 1. 
  • Este vorba despre o partidă restantă din etapa 23, suspendată la vremea inițială a disputării din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor Craiovei.

Miza financiară a duelului Sepsi OSK - FCU Craiova: peste 200.000 euro la bătaie!

Meciul decisiv Sepsi - FCU Craiova are mai multe mize. În primul rând cea financiară. Echipa care termină pe locul 6 sezonul regulat și intră în play-off își asigură o cotă de cel puțin 200.000 de euro din drepturile TV, față de locul 7, la finalul sezonului. 

În plus, calificarea în Top 6 ar produce o rețetă financiară net superioară din vânzarea biletelor decât în play-out.

Cu siguranță, FCU ar juca cu stadionul plin, cel puțin derby-ul local cu CSU și partida cu FCSB. În condițiile în care stadionul din Bănie are 30.000 de locuri, la o medie de 20 de lei biletul, ar rezulta încasări de circa 600.000 de lei (120.000 euro) la un meci pentru Mititelu.

Miza sportivă: Cristiano Bergodi poate fi demis de Sepsi OSK

O altă miză ar fi faptul că antrenorul Cristiano Bergodi își joacă viitorul la Sepsi. În cazul ratării calificării în play-off, tehnicianul italian va fi demis. Patronul Dioszegi l-a și avertizat: „Ne vom așeza la masă și vom discuta”. 

FCU oferă prime între 5.000 - 10.000 euro pentru play-off, iar anumitor jucători li se prelungesc automat contractele dacă intră în elită. 

Sepsi nu are primă specială, doar pentru calificarea în Europa și câștigarea Cupei României. În schimb, covăsnenii ar fi răsplătiți cu 900 de euro fiecare pentru victoriile din play-off, în timp ce în play-out ar fi recompensați cu 600 de euro.

>

Înaintea meciului, FCU Craiova este a șasea, cu 40 de puncte. Sepsi OSK ocupă locul 7, cu 39 de puncte, astfel că singura variantă pentru covăsneni este victoria.

Mai multe știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.