Liga 1

Detalii din culise despre arestarea lui Gică Popescu în „Dosarul Transferurilor”: „Pentru mine ăsta a fost un semn de întrebare!”

Articol de Andra Mocanu  —  miercuri, 15 martie 2023

Adalbert Kassai, secretarul general al FRF în ”epoca Mircea Sandu”, a făcut parte din echipa lui Gică Popescu la alegerile din 2014 și vorbește despre arestarea „Baciului” în „Dosarul Transferurilor” și care sunt problemele actualei conducerii a Federației

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Tu făceai parte din echipa lui Popescu.
- Dacă Gică câștiga atunci alegerile, rămâneam pentru o perioadă secretar general, până formam pe cineva. Nu rămâneam ani de zile...

>

- Bela, a fost discuția aia că ar fi trebuit să candideze și Anghel Iordănescu, să fie candidatura de rezervă. 
- A fost, nea Ovidiu, dar până la urmă s-a decis ca Puiu să nu fie dublură. Nu era elegant să găsim o dublură pentru Gică Popescu pentru că dădeam de bănuit că e vinovat. El nu avusese niciun semn până la acea dată că ar putea fi arestat. Cel mult să-i fi dat cu suspendare, caz în care avea voie să candideze.

- Nimeni din echipă n-a simțit ceva, n-a mirosit, cum se zice?
- Pentru mine un semn de întrebare a fost când procesele se derulau săptămânal. Atunci l-am întrebat personal pe Gică: "Există șansă unu la sută să iasă rău?". "Bela, există!". Dar nu ne așteptam să fie cu executare!

- Crezi că Burleanu a avut un rol în toată povestea asta?
- Ce să facă Burleanu?! Au fost cei care au fost în spatele lui și l-au susținut!

- Tu l-ai fi ales pe Burleanu șeful Federației?
- Categoric, nu! Era tânăr, nu avea experiență. Singurul lucru pe care i l-aș reproșa e că n-a știut să-și aleagă colaboratorii. Nu poți să aduci secretar general un băiat care spune că n-a văzut niciodată un meci de fotbal! Unul venit de la arte marțiale. Secretarul general se ocupă de sistemele competiționale, de regulamente, de comisiile Federației, relația cu AJF-urile.

- Înainte să ajungi la FRF, tu ai jucat fotbal.
- Nea Angelo Niculescu, la Sportul, care e și echipa mea de suflet, m-a tras din extremă stângă în fața apărării, un fel de închizător. A trebuit să mă retrag în urma unor dureri pe inghinali pe care nu le-am suportat. O dată un doctor mi-a introdus un ac mare de tot ca să mi se facă infiltrații. Nici aia nu mi-a făcut bine și atunci am decis să mă retrag, la 29 de ani neîmpliniți.

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.