Volei

Deznodământ categoric în turul semifinalei românești din Cupa CEV

Jucătoarele de la Alba Blaj se felicită după victorie FOTO CEV

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 15 martie 2023

CS Volei Alba Blaj s-a impus clar, astăzi, în deplasare în fața celor de la CSM Târgoviște, 3-0 (15, 18, 22), în turul penultimului act din Cupa CEV. 

O echipă din România va fi cu siguranță în bătălia pentru trofeul Cupei CEV, a doua ca importanță în Europa. Iar Alba Blaj a luat un avans serios în acest sens în fața compatrioatei CSM Târgoviște după victoria de astăzi, obținută cu un 3-0 care a tremurat doar un pic pe final. 

Înfruntarea a durat o oră și 23 de minute, gazdele începând curajos și menținând echilibrul până la 7-7. Trei atacuri consecutive adjudecate de oaspete, două prin Russu, unul Dimitrova, au produs însă o ruptură care apoi a crescut vizibil. Au condus și cu 7, apoi 8 și 9 puncte ardelencele, încheind și mai distanțate, 25-15.

Setul trei, cel mai strâns

Actul secund a avut o evoluție puțin diferită, Blajul a pornit ca din pușcă, 3-0, la mijlocul setului gazdele au tresărit și au egalat la 11 cu un bloc câștigător al Mirei Todorova, dar tot oaspetele s-au impus, 25-18. 

Partea a treia a fost de departe cea mai echilibrată, ambele echipe trăgând cu dinții de fiecare punct. Pe măsură ce se apropia inevitabilul final de set, orgoliile s-au ascuțit, tensiunea a crescut. Gazdele chiar au fost la conducere în două rânduri, 20-19 și 21-20, însă ardelencele au scăpat ca pe ultima turnantă și au închis cu 25-23.

Victoria Russu, 18 puncte, și Jovana Kocic 14, au fost cele mai bune de la învingătoare, în timp ce de la vicecampioana României s-a remarcat Ana Bielica, 15 puncte.

Returul este programat pe 23 martie, de la ora 19:00, la Târgu Mureș. În cealaltă semifinală, echipa italiană Palazzo Wanny Florența învinsese marți formația turcă THY Istanbul cu 3-0 (25, 12, 18) pe teren propriu, manșa secundă fiind pe 22 martie. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.