Nationala

Edi Iordănescu l-a sunat pe Ianis Hagi după ce nu l-a convocat: „Acum nu mai e dispus la așa ceva!”

Surse din FRF susțin că selecționerul Edi Iordănescu a vorbit cu Ianis Hagi și i-a explicat că deocamdată nu consideră că este pregătit să ajute naționala.

Articol de Marius Mărgărit  —  Wednesday, 15 March 2023

Surse din FRF susțin că selecționerul Edi Iordănescu a vorbit cu Ianis Hagi și i-a explicat că deocamdată nu consideră că este pregătit să ajute naționala.

  • Andorra - România (25 martie, 21:45, Antena 1) și România - Belarus (28 martie, 21:45, Prima TV) sunt primele partide ale „tricolorilor” în aceste preliminarii. Ambele meciuri vor fi liveTEXT pe GSP.ro.
  • Naționala României face parte din grupa I a preliminariilor EURO 2024, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.
  • La turneul final se califică primele două echipe din fiecare grupă. Alte 3 naționale se vor califica în urma play-off-ului din Liga Națiunilor (martie 2024)

Lipsa lui Ianis Hagi de pe lista preliminară a stranierilor pentru debutul preliminariilor Euro 2024, cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie), a aprins lumea fotbalului.

 Gică Hagi a fost extrem de acid la Digi Sport, acuzându-l pe Edward Iordănescu că „Ianis nu e așa de important pentru națională, cum spunea prin presă, din moment ce acum e apt și nu l-a pus pe lista preliminară". 

Ianis a revenit pe gazon la finalul lui ianuarie 2023, după o pauză de un an și o săptămână, în urma unei rupturi de ligamente încrucișate ale genunchiului drept.

Edi Iordănescu l-a sunat pe Ianis Hagi

Surse federale susțin că selecționerul și-a anunțat stafful că a discutat cu Ianis când a făcut lista de principiu. „L-a sunat, așa cum a făcut-o mereu anul trecut. Și i-a explicat de ce nu îl cheamă acum. L-a urmărit atent în fiecare meci de la revenire și a observat că Ianis are o anumită reținere în joc".

Dezvăluirile au continuat: „Edi a mai avut un reper. Rangers l-a fost folosit 18 minute în campionat, dar nu și în următoarele două runde. În prima n-a prins lotul, în cealaltă a stat pe bancă. Ianis a bifat apoi 45 de minute în Cupă, dar imediat, în campionat, iar nu a fost în lot. 

Ulterior, a avut doar apariții foarte scurte. I-a zis că preferă să-l lase acum la club, să se antreneze, să acumuleze. Că putea să-l pună pe lista preliminară, dar nu avea rost din moment ce consideră nu e încă pregătit pentru națională. Și Ianis a înțeles".

„Gata cu tactul și diplomația!"

În discuțiile cu colaboratorii săi, Edi Iordănescu le spunea că se aștepta să fie contestat pentru lipsa lui Ianis: „Dacă îl punea pe lista preliminară, dar nu-l oprea, s-ar fi zis că îl amăgește. Dacă îl convoca, dar n-ar fi jucat, că își bate joc de el. Dacă juca numai pe final, că de ce îi dă atât de puține minute?!! Nicicum n-ar fi fost bine. Iar Edi e decis. Anul trecut a mai acționat și cu inima, întinzând o mână unor jucători, în al căror potențial crede. 

Acum nu mai e dispus la așa ceva. Pe Florinel Coman a vrut să-l ajute, dar el era apt, doar că nu prea juca. Edi zice că s-a terminat cu tactul și cu diplomația, care nu ne-au mai calificat nicăieri de 7 ani. O să decidă doar cu mintea, pragmatic. Doar echipa, campania și calificarea contează!".

Și alți stranieri, precum Mihăilă, Pitu sau Drăguș, au jucat foarte puțin în ultimul timp, dar se regăsesc pe listă. Iordănescu le-a explicat colaboratorilor că „Mihăilă a avut accidentări mai dese, dar n-a lipsit niciodată mai mult de o lună. Nu e comparabilă situația lui cu a lui Ianis. Și nu se știe dacă el, Pitu sau Drăguș vor rămâne în lotul final. Totul depinde și de evoluțiile lor din week-end-ul ce urmează".

93 de minutea bifat Ianis Hagi în acest an, în 5 partide, dar adunase numai 63 și fusese folosit doar în două jocuri până la anunțarea stranierilor

VIDEO Totul despre FCSB - CSU Craiova. Play-off-ul debutează în forță

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.